Wist je dat een Bosch staafmixer onmisbaar is in de keuken?

Hoe makkelijk kant-en-klare soepen, sauzen, smoothies en potjes babyvoeding ook zijn: ze zijn een stuk minder gezond dan zelfgemaakte maaltijden. Kant-en-klare maaltijden zitten immers vol met conserveringsmiddelen, toegevoegde suikers en zout. Om nog maar te zwijgen over het verschil qua smaak. Er is namelijk niks lekkerder dan een maaltijd gemaakt van verse ingrediënten.

Met een goed recept én een goede staafmixer van Bosch maak jij de beste maaltijden binnen een handomdraai zelf. Je zult zien dat dit helemaal niet zo lastig is.

Het internet staat boordevol met staafmixer recepten voor zelfgemaakte soepen, sauzen en smoothies. Babyvoeding maak je zelf door groente, fruit of een maaltijd fijn te malen. Het enige wat je nu nog nodig hebt? Dat is een staafmixer. Een staafmixer neemt het zware werk voor je uit handen en zorgt er voor dat je ingrediënten de gewenste structuur krijgen.

In deze koopgids help ik je bij het vinden van de ideale staafmixer. Bosch is één van mijn favoriete merken en de Bosch staafmixers zijn krachtig, duurzaam en kwalitatief goed.

Wat is een Bosch Staafmixer?

Een staafmixer is een langwerpig staaf met een elektromotor. Het uiteinde van de staaf is voorzien van kleine mesjes. Met deze kleine mesjes maal je voedsel fijn en kun je ingrediënten pureren.

De Bosch staafmixer is vaak uitgerust met verschillende accessoires waarmee je tevens kunt malen, mengen, kloppen en hakken. Je gebruikt de staafmixer voor het maken van allerlei gerechten, waaronder soepen en sauzen.

Het voordeel van Bosch staafmixers is dat ze weinig ruimte in beslag nemen en multifunctioneel zijn. Zo is een staafmixer een goed alternatief voor een handmixer (waarmee je enkel kunt kloppen en kneden) en een blender (waarmee je enkel kunt mixen).

Een staafmixer is over het algemeen niet zo duur en gaat lang mee. Je hebt dus veel plezier van deze aankoop waarmee je diverse (verse) maaltijden maakt.

Overzicht Bosch Staafmixers

Wil je alvast bekijken welke Bosch staafmixers wij hebben beoordeeld? Neem hieronder alvast een kijkje.

Welke verschillende soorten Bosch Staafmixers zijn er?

Er bestaan verschillende soorten Bosch staafmixers. Welke staafmixer je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je budget en wensen. Je let bovendien op hoe krachtig de staafmixer moet zijn en over welke accessoires hij moet beschikken. Hieronder zet ik een aantal opties en hun eigenschappen op een rijtje:

Bosch Staafmixer 600 Watt

Een staafmixer van 600 watt is geschikt voor het kort hakken van harde ingrediënten en het lang mixen van zachte ingrediënten. De staafmixer van 600 watt heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding, ligt fijn in de hand en is makkelijk schoon te houden.

Bosch Staafmixer 750 Watt

Een staafmixer van 750 watt is net wat krachtiger dan de staafmixer van 600 watt. Je kunt hierdoor nog makkelijker noten, ijsblokjes, kaas, groente of (bevroren) fruit fijn malen. Ook van deze staafmixer is de prijs-kwaliteitsverhouding prima.

Bosch Staafmixer 1000 Watt

De staafmixer van 1000 watt is het krachtigste model van Bosch. Hoe meer vermogen een staafmixer heeft, hoe sneller en beter je harde ingrediënten fijn kunt malen. Een staafmixer van 1000 watt is een absolute aanrader voor het maken van babyvoeding, tapenades, soepen en sauzen.

Bosch staafmixer Ergomixx

Bosch verkoopt drie series met staafmixers: Ergomixx, Maxomixx en Clevermixx. Ergomixx staat bekend om de ergonomische grip en het lichte gewicht. Alle staafmixers liggen hierdoor fijn in de hand, hebben een krulsnoer en worden geleverd inclusief maatbeker met deksel.

Bosch Staafmixer Maxomixx

De Maxomixx staafmixers liggen in een hoger segment en zijn qua staafmixer kop en technologie net wat krachtiger en robuuster. Zo beschikt de Maxomixx over een kruismes met vier kleine mesjes dat een nog beter mix resultaat levert. Dit keukenhulpje is iets duurder dan de andere series, maar wel de compleetste en professionele staafmixer.

Bosch Staafmixer Clevermixx

De Clevermixx is een fijne basic staafmixer die goede resultaten in de keuken levert. Het is een staafmixer zonder al te veel poespas. Deze staafmixer is een aanrader als je hem niet zeer intensief verwacht te gaan gebruiken.

Bosch Staafmixer met Garde

Een staafmixer met garde is ideaal als je een staafmixer en handmixer in één zoekt. Gebruik de garde bijvoorbeeld om beslag voor pannenkoeken of cake te mixen of om slagroom of sauzen te kloppen.

Bosch Staafmixer met hakmolen

Ben je niet zo dol op het klein snijden van groentes en fruit? Of wil je noten of kaas super fijn malen? Kies dan voor een staafmixer inclusief hakmolen. De hakmolen is de ideale keukenhulp voor het fijn vermalen van diverse (harde) ingrediënten.

Bosch RVS staafmixer

Bosch staafmixers in het goedkopere segment zijn vaak gemaakt van kunststof. De wat duurdere staafmixers zijn gemaakt van RVS. RVS is een duurzaam en robuust materiaal waar je lang plezier van zult hebben.

Beste 5 Bosch Staafmixers getest

Hieronder vind je een top vijf van de beste Bosch staafmixers:

Beste Prijs/Kwaliteit
1. Bosch Staafmixer ErgoMixx 600 Watt hakmolen.
5.0

De Bosch Ergomixx staafmixer 600 watt is een fijne basic voor in de keuken. De staafmixer wordt geleverd inclusief hakmolen en maatbeker. De Bosch staafmixer beschikt over 12 snelheden, een ergonomische grip en is licht van gewicht. De Ergomixx is redelijk krachtig en ideaal voor het klein snijden van groente, fruit, noten en kaas. De staafmixer is eenvoudig in gebruik en goed schoon te houden. Houd er wel rekening mee dat niet alle onderdelen in de vaatwasser mogen.

Specificaties:

Vermogen: 600 W

Oplaadbaar: Ja

Turbofunctie: Ja

Aantal snelheden: 12

Garantie: 2 jaar

Voordelen:
 • Gunstige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk schoon te maken
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen:
 • Niet alle onderdelen mogen in de vaatwasser
Actuele Prijs Bol.com
Beste koop volgens de Consumentenbond
2. Bosch Staafmixer ErgoMixx 750 watt
5.0

De Bosch Ergomixx staafmixer 750 watt is de beste koop volgens de Consumentenbond. De staafmixer is krachtig, beschikt over 12 snelheden en is veelzijdig in gebruik. Zo wordt de staafmixer geleverd inclusief hakmolen, garde, maatbeker en crushed ice mes. Je maakt met deze staafmixer makkelijk babyhapjes, soepen, smoothies en ijskoffie. De staafmixer is robuust en makkelijk schoon te houden. Sommige onderdelen (zoals de accessoires) mogen niet in de vaatwasser en blijken (volgens onafhankelijke reviews) wat lastiger om schoon te houden.

Specificaties:

Vermogen: 750 W

Oplaadbaar: Nee

Turbofunctie: Ja

Aantal snelheden: 12

Garantie: 2 jaar

Voordelen:
 • Best getest volgens de Consumentenbond
 • Krachtig en robuust
 • Geleverd inclusief hakmolen, garde, maatbeker en crushed ice mes
Nadelen:
 • Sommige onderdelen zijn lastig schoon te maken
 • Het crushed ice mes is enkel geschikt voor ijsblokjes (niet voor grote blokken ijs)
Actuele Prijs Bol.com
Krachtigste Staafmixer
3. Bosch Staafmixer ErgoMixx 1000 watt
5.0

Met de Bosch ErgoMixx staafmixer van 1000 watt maak je super snel gladde smoothies, soepen, sauzen en andere maaltijden klaar. De staafmixer beschikt over veel power en 12 snelheden. Bij de staafmixer krijg je een handige maatbeker en een hakmolen. Houd er rekening mee dat bepaalde onderdelen (zoals de deksel van de hakmolen) enkel met een vochtige doek schoon gemaakt mogen worden. De staafmixer is een aanrader als je op zoek bent naar een stille kracht voor in de keuken, zonder al te veel poespas en accessoires.

Specificaties:

Vermogen: 1000 W

Oplaadbaar: Nee

Turbofunctie: Ja

Aantal snelheden: 12

Garantie: 2 jaar

Voordelen:
 • Krachtig
 • Maakt weinig geluid
 • Inclusief maatbeker en hakmolen
Nadelen:
 • Sommige onderdelen mogen enkel met een vochtige doek worden afgenomen
 • De handleiding kan wat lastig te ontcijferen zijn
 • Exclusief accessoires zoals een garde
Actuele Prijs Bol.com
Krachtigste Staafmixer
4. Bosch Staafmixer MaxoMixx 1000 watt
4.5

De Bosch MaxoMixx staafmixer van 1000 watt blinkt uit in kracht en power. Dankzij de 12 snelheden en turbopower maak je in een handomdraai gladde soepen, sauzen en kleine maaltijden. Zo maal je makkelijk harde ingrediënten zoals noten en kaas fijn. De staafmixer wordt geleverd inclusief maatbeker en hakmolen. De staafmixer heeft een goede grip, maar kan wel ietwat zwaar in de hand liggen.

Specificaties:

Vermogen: 1000 W

Oplaadbaar: nee

Turbofunctie: Ja

Aantal snelheden: 12

Garantie: 2 jaar

Voordelen:
 • Zeer krachtig
 • Robuuste staafmixer
 • Inclusief hakmolen en maatbeker
Nadelen:
 • Ligt ietwat zwaar in de hand
 • Accessoires zijn minder eenvoudig schoon te maken
 • Wordt geleverd zonder garde en andere hulpmiddelen
Actuele Prijs Bol.com
Beste in eenvoud
5. Bosch Staafmixer CleverMixx 600 watt
4.5

Ben je op zoek naar een basic staafmixer? Dan is de Bosch CleverMixx staafmixer van 600 watt iets voor jou. De staafmixer is eenvoudig in gebruik, beschikt over één snelheid en wordt geleverd inclusief hakmolen en maatbeker. De staafmixer is deels gemaakt van RVS en deels van kunststof. De mixvoet voorkomt vervelende spetters tijdens het pureren. Ideaal als je snel en eenvoudig pesto, soep, sauzen of babyvoeding wilt maken.

Specificaties:

Vermogen: 600 W

Oplaadbaar: Nee

Turbofunctie: Nee

Aantal snelheden: 1

Garantie: 2 jaar

Voordelen:
 • Basic staafmixer
 • Eenvoudig in gebruik
 • Inclusief hakmolen en maatbeker
Nadelen:
 • Slechts één snelheid
 • Geen turbofunctie
 • Niet volledig van RVS
Actuele Prijs Bol.com

Tips Bosch Staafmixer

Bosch heeft een handige video gemaakt met wat extra tips voor het gebruik van je Bosch staafmixer. Bekijk hem hieronder gerust.

Koopadvies

Welke Bosch staafmixer je het beste kunt kopen is afhankelijk van het vermogen en de uitvoering die je wenst en de accessoires die je wilt gaan gebruiken. Zet je wensen op een rijtje en kijk naar je budget.

Een staafmixer van 1000 watt met hakmolen, garde en pureestamper is misschien wat duurder, maar zorgt er wel voor dat jij snel en eenvoudig allerlei gerechten kunt bereiden. Je hebt bovendien geen andere keukenapparatuur (zoals een blender of handmixer) meer nodig.

Bij intensief gebruik is het bovendien fijn (en extra veilig) als de staafmixer een krulsnoer heeft en goed in de hand ligt. Daarnaast heb je langer plezier van een robuuste en duurzame staafmixer (bijvoorbeeld van RVS).

Als je de staafmixer echter niet zo intensief verwacht te gaan gebruiken, kan een basic staafmixer met 600 watt uit de goedkopere series van Bosch ook een prima keuze zijn. Uiteraard kan ik alle Bosch staafmixers uit de bovengenoemde top vijf van harte aanraden.

Veelgestelde vragen

Bosch staafmixers zijn regelmatig in de aanbieding bij verschillende (web)winkels. Houd folders en online acties in de gaten als je de beste aanbieding wilt vinden en wilt besparen op je aankoop.

Dat is afhankelijk van de staafmixer en serie die je koopt. De meest complete staafmixer bevat bijvoorbeeld een hakmolen, pureestamper, garde/klopper, maatbeker met deksel, verwisselbare messen, crushed ice mes en snij- en raspschijven.

De wat goedkopere modellen bevatten minder accessoires en worden geleverd met bijvoorbeeld enkel een maatbeker. Lees altijd goed in de productomschrijving welke accessoires worden geleverd bij de staafmixer. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

De meeste onderdelen van de Bosch staafmixers zijn vaatwasbestendig. Lees echter altijd de handleiding voordat je de staafmixer in de vaatwasser doet. Sommige onderdelen mogen namelijk mogelijk niet in de vaatwasser of onder de kraan gewassen worden.

Meer Staafmixers

Smeg staafmixer
Staafmixers

Smeg Staafmixers

Elke kok heeft een staafmixer nodig. Deze mixers zijn namelijk het ideale accessoire om een heerlijke soep te maken, een…

Tefal staafmixer
Staafmixers

Tefal Staafmixers

Ben je op zoek naar een Tefal staafmixer? Dan kan ik je vertellen dat je daar vast geen spijt van…

Bamix staafmixers
Staafmixers

Bamix Staafmixers

Als je van koken houdt, is een Bamix staafmixer onmisbaar in jouw keuken. In een handomdraai maak je verse soep,…

Braun staafmixers getest top 5
Staafmixers

Braun Staafmixers

Ben je op zoek naar een Braun staafmixer? Ja dan ben je bij ons aan het juiste adres. We zullen…