Met een Kenwood keukenmachine haal je dé ideale keukenhulp in huis. Een keukenmachine waarmee je alle kanten op kunt, culinair gezien. 

Creëer moeiteloos de meest heerlijke gerechten met deze betrouwbare keukenmachine die zeer gebruiksvriendelijk is. Kenwood keukenmachines assisteren jou moeiteloos tijdens het zware werk in de keuken. Mengen, snijden, kneden, hakken en nog veel meer was nog nooit zo eenvoudig! 

Kenwood Keukenmachine kopen

Het ruime assortiment aan Kenwood keukenmachines zorgt uiteindelijk voor de perfecte maaltijd. De verschillende accessoires zorgen ervoor dat je jouw keukenmachine of foodprocessor kunt omtoveren naar een keuken assistent die je persoonlijke voorkeuren en wensen bezit. Experimenteren met koken wordt op deze manier stukken leuker, zeker als je nog niet echt een held bent in de keuken. 

Kenwood keukenmachines zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen, elk met specifieke kenmerken die uitgebreid kunnen worden met allerlei accessoires. Een Kenwood keukenmachine kopen betekent kiezen voor keukenapparatuur met kwaliteit. 

Welke Kenwood keukenmachines zijn er?

Het assortiment keukenmachines van Kenwood is zeer divers en uiteenlopend. Of je nu gaat voor een compacte en eenvoudige keukenmachine of een veel uitgebreidere foodprocessor, je hebt altijd een betrouwbare keukenmachine in huis. 

Het maakt niet uit of je van plan bent om het moeilijkste gerecht te maken of liever wilt experimenteren met koken, elke Kenwood keukenmachine zal je hierbij ondersteunen. Uiteraard is er een wezenlijk verschil tussen keukenmachines en een foodprocessor. Wil je beslag mengen en deeg kneden? Dan is een Kenwood keukenmachine het meest geschikt. 

Een foodprocessor is handiger voor wat zwaarder werk, zoals op hoog tempo ingrediënten snijden of raspen. Zo kun je de Kenwood kMix serie bijvoorbeeld gebruiken om beslag te kloppen of deeg te mengen. 

De Kenwood Prospero+ is een betrouwbare keukenmachine voor het dagelijks kloppen en mixen van ingrediënten. Wil je een geavanceerd model waarmee je bijvoorbeeld zwaar deeg kunt kneden? Dan is de Kenwood Titanium Patissier XL dé ideale keukenmachine. 

Een keukenmachine en een foodprocessor in één zou uiteraard ook kunnen. De Kenwood MultiOne kan je helpen met groentes snijden bijvoorbeeld, maar ook deeg kneden. Idealer kan eigenlijk niet. 

Tot slot kun je ook gaan voor een Kenwood Chef of Kenwood Chef XL keukenmachine. De Kenwood Chef helpt jou op dagelijkse basis met lichte handelingen, zoals het kloppen van room of eieren. De XL-versie is fijner als je met meer producten wilt werken. De capaciteit van de XL is groter, evenals de mengkom. 

Kenwood heeft dus een ruime keuze aan keukenapparatuur. Bekijk en vergelijk de modellen grondig en bekijk welke keukenmachine voldoet aan jouw wensen.

Uitstekende Keukenmachine
Kenwood Chef Keukenmachine

De Kenwood Chef keukenmachine is een fijne keukenmachine die je kunt inzetten om te kloppen, kneden, mixen en de perfecte maaltijd op tafel te zetten. Het ruime assortiment aan accessoires zorgt ervoor dat je uiteenlopende gerechten kunt maken. Deze solide keukenmachine heeft een metalen behuizing, halo verlichting en onderdelen van roestvrijstaal. De Kenwood Chef komt niet alleen, maar je krijgt er ook nog een glazen blender (ThermoResist) bij en allerlei accessoires zoals een spiraalvormige deeghaak, een ballongarde en een grote mengkom. Bovendien is de Kenwood Chef beveiligd tegen eventuele oververhitting. De keukenmachine slaat dan af. Dit gebeurt als je bijvoorbeeld een te grote inhoud hebt of harde producten verwerkt. De Kenwood Chef maakt jouw culinaire reis nóg fijner!

Specificaties: 

De Kenwood Chef heeft een vermogen van 1000 watt. Daarnaast krijg je een grote mengkom van 4,6 liter. Tevens bevat de Kenwood Chef 5 snelheden en een roerfunctie. Bovendien bevat deze keukenmachine een antislip bodem en kan het apparaat goed overweg met vaatwassers. 

Voor- en nadelen: 

De prijs-kwaliteitverhouding van de Kenwood Chef is goed, het apparaat is eenvoudig in gebruik en de mogelijkheden zijn ontzettend divers. Enkele punten om rekening mee te houden zijn het zware gewicht van de Kenwood Chef, de ietwat dure prijs van de verschillende accessoires en het feit dat er geen Nederlandse gebruiksaanwijzing verkrijgbaar is. Bovendien komt de garde niet helemaal tot de bodem van de Kenwood Chef. 


Voordelen:
 • Veel accessoires
 • Grote mengkom
Nadelen:
 • Niet voor zwaar deeg als brood of pizza
 • Goede prijs/kwaliteit
Actuele Prijs Bol.com
Grote Mengkom
Kenwood Chef XL Keukenmachine

De Kenwood Chef XL keukenmachine is perfect geschikt voor het zware werk. Het kneden van zwaar deeg bijvoorbeeld, kun je prima overlaten aan deze betrouwbare keukenmachine met grote mengkom. Ben je dol op het maken van allerlei baksels, dan is dit fijne hulpje jouw nieuwe beste vriend in de keuken! Je krijgt een klopgarde, meng- en kneedhaak meegeleverd. Daarnaast kun je zoveel kloppen als je wilt, aangezien je keuken mooi schoon blijft door het antispatdeksel. Deze keukenmachine is beveiligd tegen oververhitting. Laat je de motor lang draaien, gebruik je te veel inhoud of is er sprake van harde producten, dan stopt de Chef XL met werken. 

Specificaties: 

Het apparaat heeft een capaciteit van 1200 watt. Er zijn 8 snelheden die je kunt gebruiken, evenals pulse actie en een turbofunctie. De behuizing is gemaakt van metaal en het apparaat heeft antislipvoetjes voor extra stevigheid. De grote mengkom heeft een inhoud van maar liefst 6,7 liter. Dit apparaat is dol op vaatwassers, waardoor je binnen no-time alles weer schoon hebt gemaakt.

Voor- en nadelen: 

Dit is dé ideale keukenmachine voor de zwaardere soorten deeg, zoals pizzadeeg en brooddeeg bijvoorbeeld. De prijs-kwaliteitverhouding is prima in orde en je keukenhulp is makkelijk in gebruik. Een nadeel is dat je (los van de geleverde klopgarde en kneed- en menghaak) andere accessoires zelf dient aan te schaffen om zo het apparaat uit te breiden. 


Voordelen:
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Mengkom van 6.7 liter
 • Goede prijs/kwaliteit
Nadelen:
 • Minder geschikt voor zwaar deeg
Actuele Prijs Bol.com
Beste Prijs / Kwaliteit
Kenwood kMix Keukenmachine

De Kenwood kMix keukenmachine is geschikt voor de thuis kok die zich lekker laat gaan in de keuken en graag met mooie apparaten werkt. De Kenwood kMix is namelijk toch wel het mooiste meisje van de klas. Je gebruikt deze Kenwood keukenmachine om je zo nu en dan te helpen met het mixen, kneden en kloppen van lichtere producten. Maak uiteenlopende gerechten met de meegeleverde deeghaak, klopper en ballongarde. De motor van de Kenwood kMix stopt automatisch bij oververhitting. Bekijk de handleiding grondig, zodat je weet hoelang het apparaat kan draaien per bereiding.

Specificaties: 

Deze stijlvolle Kenwood keukenmachine heeft 1000 watt aan vermogen en 6 snelheden. Het apparaat bevat een mengkom van 5 liter, waardoor je een gebruikerscapaciteit van zo’n 2 liter hebt. De Kenwood kMix is niet geschikt voor vaatwassers, heeft een aluminium behuizing en een antislip bodem.

Voor- en nadelen: 

Een fijn voordeel van de Kenwood kMix is dat je de snelheid kunt opbouwen met 6 treden. Je kunt hierdoor rustig aan mixen, zonder dat je keuken overhoopligt. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend in orde. Je krijgt waar voor je geld. Nadelig is het feit dat de Kenwood kMix niet zo dol is op de vaatwasser. Bovendien is het apparaat niet geschikt om het zware werk te verrichten, zoals het kneden van pizza- of brooddeeg. 


Voordelen:
 • Accessoires (K-klopper, deeghaak en ballongarde)
 • Mengkom van 5 liter
 • Mooi Design
 • Goede Prijs/kwaliteit
Nadelen:
 • Niet voor zwaar deeg als brood of pizza
Actuele Prijs Bol.com
Topper voor kloppen mixen en kneden
Kenwood Prospero Keukenmachine

De Kenwood Prospero+ is de alleskunner in de keuken die je kunt inzetten op dagelijkse basis. De meegeleverde accessoires zorgen ervoor dat je klein deeg kunt kneden en daarnaast kunt blenden, kloppen, mixen en mengen. Zo krijg je een ballongarde, een klopper, een deeghaak, een citruspers, een antispatdeksel en een glazen blender van zo’n 1,2 liter. Bovendien wordt er ook een foodprocessor meegeleverd van 1,4 liter en met maar liefst 3 snijschijven. Zet heerlijke gerechten op tafel met de Kenwood Prospero+ keukenmachine. De Kenwood Prospero+ is beveiligd tegen oververhitting.

Specificaties: 

Met een roestvrijstalen mengkom van 4,3 liter heb je dus een capaciteit van 1,6 kilogram. De Kenwood Prospero+ heeft een vermogen van 1000 watt en een antislip bodem. Er zijn 2 tot 5 snelheden en de behuizing is gemaakt van kunststof. Dit apparaat is niet geschikt voor je vaatwasser. 

Voor- en nadelen: 

De Kenwood Prospero+ keukenmachine is gebruiksvriendelijk en eenvoudig schoon te maken. Het apparaat is vrij compact, waardoor je niet veel ruimte kwijt bent in de keuken. Enkele minpunten zijn dat de Kenwood Prospero+ ongeschikt is voor zwaar deeg en best wat lawaai kan maken. 


Voordelen:
 • Kneedhaak, citruspers en blender
 • Mengkom van 4.3 liter
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit
Nadelen:
 • Minder geschikt voor zwaar deeg
Actuele Prijs Bol.com
Prijspakker
Kenwood MultiPro Express Foodprocessor

De Kenwood Multipro is een foodprocessor waar je mee kunt persen, mengen, snijden, raspen en kneden. Deze foodprocessor komt niet alleen, maar je krijgt er tevens een citruspers bij, een gekarteld snijmes, een 2-in-1 baktool, een blender van 1,5 liter en twee omkeerbare schijven zodat je dun kunt raspen en snijden. Bovendien kun je alle accessoires goed kwijt in de opbergtas die je er ook bij krijgt. Experimenteren met koken wordt op deze manier een feest, zeker als je het niet fijn vindt om in de keuken te staan! De Kenwood Multipro stopt zodra de foodprocessor oververhit raakt. Dit is een stukje veiligheid.

Specificaties: 

Deze foodprocessor is compact, heeft een motor van 1000 watt en een mengkom van 3 liter (waarvan je 1,5 liter kunt gebruiken). Daarnaast heeft de Kenwood Multipro 2 snelheden, een pulse functie en een antislip bodem. Je kunt deze foodprocessor met gemak in de vaatwasser stoppen. De behuizing is gemaakt van kunststof.

Voor- en nadelen: 

Hét grote voordeel van de Kenwood Multipro is het feit dat je er veel accessoires bij krijgt. Hierdoor is het een veelzijdige keukenhulp en gemak dient de mens. De prijs-kwaliteitverhouding is prima in orde. Je kunt echter geen zwaar deeg kneden met deze foodprocessor.


Voordelen:
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Multifunctioneel
 • Prijs
Nadelen:
 • Niet geschikt voor zwaar deeg
Actuele Prijs Bol.com
Keukenmachine & Foodprocessor in één
Kenwood MultiOne Keukenmachine

Het bijzondere aan de Kenwood MultiOne is dat je een keukenmachine en een foodprocessor in 1 hebt. Je krijgt hierdoor een enorm veelzijdige keukenhulp die het beste van beide werelden met zich meebrengt. Creëer moeiteloos de meest uiteenlopende gerechten met de Kenwood MultiOne. Van heerlijke desserts en taarten tot aan het moeilijkste gerecht. Als je eenmaal gewend bent geraakt aan de Kenwood MultiOne, wil en kun je niet meer zonder! Je krijgt bovendien een heleboel onderdelen, zoals een vleesmolen en een glazen blender. Daarnaast beschik je over een citruspers, grove en fijnere raspschijven, een snijmes, een deeghaak, een ballongarde, een klopper en uiteraard een mengkom.

Specificaties:

Het vermogen van deze keukenmachine en foodprocessor is 1000 watt. De mengkom heeft een inhoud van 4,3 liter, waarvan zo’n 1,6 liter aan capaciteit. De Kenwood MultiOne heeft maar liefst 8 snelheden die traploos instelbaar zijn. De behuizing is gemaakt van kunststof en de foodprocessor/keukenmachine heeft een antislipbodem. De Kenwood MultiOne kan goed overweg met de vaatwasser, dus schoonmaken is een eitje.

Voor- en nadelen:

De Kenwood MultiOne is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar kwalitatief een goed apparaat. Het onderhoud is makkelijk en je kunt er alle culinaire kanten mee op. Een nadeel is dat deze foodprocessor/keukenmachine niet geschikt is voor zwaar deeg, zoals pizza- of brooddeeg. 


Voordelen:
 • Vleesmolen en glazen blender
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs / kwaliteit
Nadelen:
 • Niet voor zwaar deeg
Actuele Prijs Bol.com
Professionele Keukenmachine
Kenwood Titanium Patissier XL Keukenmachine

De Kenwood Titanium Patissier XL is een keukenmachine die de thuisbakker goed kan ondersteunen. Dit keukenapparaat heeft niet alleen een ingebouwde weegschaal, maar ook maar liefst twee mengkommen en een touchscreen met voorgeprogrammeerde functies. Bovendien is het mogelijk om deeg te laten rijzen en ingrediënten te laten smelten in de Kenwood Titanium Patissier XL. De mengkom kan ook nog eens verwarmd worden, waardoor je niet meer au bain-marie hoeft te prutsen. Verdere onderdelen zijn een garde, kloppers en een kneedhaak. Voordat je een gooi doet naar de Heel Holland Bakt race, kun je uitstekend oefenen met de Kenwood Titanium Patissier XL. 

Specificaties: 

Met 13 snelheden, een vermogen van 1400 watt en een mengkom van 7 liter waar weer een mengkom van 5 liter in zit, kun je op een comfortabele manier al je baksels voorschotelen aan je omgeving. De Kenwood Titanium Patissier XL is prima geschikt voor je vaatwasser en heeft een antislip bodem. De behuizing is gemaakt van kunststof.

Voor- en nadelen: 

De Kenwood Titanium Patissier XL keukenmachine is bij uitstek geschikt voor het kneden van zwaar deeg én voor de bereiding van allerlei soorten baksels. Je beschikt over 2 mengkommen die verwarmd kunnen worden en in elkaar passen. De ingebouwde weegschaal is daarnaast erg handig, aangezien bakrecepten vaak nauw luisteren. 


Voordelen:
 • Ingebouwde weegschaal
 • Touchscreen
 • Twee mengkommen 5L- 7L
 • Vermogen 1400 Watt
Nadelen:
 • Prijs
Actuele Prijs Bol.com

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Kenwood Keukenmachine?

Het aanschaffen van een Kenwood keukenmachine is een stap die niet zomaar gezet is. Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat jouw eisen/wensen zijn en waar je je keukenmachine voor zult gaan gebruiken. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Kenwood keukenmachine is dus afhankelijk van het doel in de keuken.

Waar wil je de Kenwood Keukenmachine voor gebruiken?

Je kunt je Kenwood keukenmachine eindeloos inzetten voor de meest uiteenlopende handelingen in de keuken. Zo kun je een Kenwood model kiezen om mee te snijden en te raspen op dagelijkse basis, maar kun je ook gaan voor een Kenwood keukenmachine waar je zwaar deeg mee kunt kneden. Dit is handig als je regelmatig broden of pizza’s wenst te bakken.

Bak je maar af en toe, dan kies je het liefst voor een model waarmee je af en toe lichter kunt kneden. Of je nu van kloppen of mixen houdt, de Kenwood keukenmachines zijn geschikt voor elke culinaire handeling. Smoothies en sapjes maken, nootjes hakken of gehakt maken; alles is mogelijk!

Vermogen

Het vermogen van de Kenwood keukenmachines is afhankelijk van de veelzijdigheid van het apparaat. Zo heeft de XL variant van de Kenwood Chef (net als de Kenwood Titanium Patissier XL) een groter vermogen, omdat dit apparaat geschikt is voor zwaarder werk.

De Kenwood Prospero+ heeft bijvoorbeeld minder vermogen, maar is perfect geschikt om elke dag te gebruiken voor het mixen en kloppen van lichter voedsel. Hoeveel vermogen je nodig hebt, is dus geheel afhankelijk van hoe vaak je je keukenmachine gaat gebruiken en waarvoor.

Accessoires

Vrijwel alle Kenwood keukenmachines worden geleverd met een veelzijdigheid aan onderdelen die je altijd zelf kunt uitbreiden. Zo kun je je ultieme keukenhulp creëren. De accessoires zijn divers en bieden alles wat je maar nodig hebt om een professionele thuis kok te worden.

Kenwood keukenmachine accessoires

Inhoud mengkom

Zowel de XL versie van de Kenwood Chef als de Kenwood Titanium Patissier XL hebben een grote mengkom, aangezien je zwaar deeg kunt kneden met deze keukenmachines. De Kenwood kMix keukenmachine die geschikt is om af en toe licht mee te mixen en kloppen, heeft ook een ruime mengkom. De capaciteit van je mengkom is ook weer afhankelijk van wat jij wenst te doen met je keukenhulpje.

Prijs-kwaliteitverhouding

De Kenwood keukenmachines zijn stuk voor stuk solide keukenmachines die duurzaam en kwalitatief goed zijn. Je investeert dus in principe voor de lange termijn en dan mag het wat kosten. Wat dat betreft zijn de prijzen ook goed in verhouding tot de uitstekende kwaliteit.

Timer

De Kenwood Titanium Patissier XL keukenmachine is het enige model met een ingebouwde timerfunctie.

Garantie

Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie bij de aanschaf van Kenwood keukenmachines.

Design

De Kenwood keukenmachines zijn stijlvol en modern. Met name de Kenwood kMix is prachtig en aan te raden als je van mooie keukenapparatuur houdt. 

https://youtu.be/PGtdDan0FkI

Koopadvies

Kom in hogere culinaire sferen met Kenwood keukenmachines. De Kenwood series doen overigens niet onder voor Kitchenaid keukenmachines. Beide soorten keukenmachines zijn absolute beukers in de keuken, die je uitgebreid kunnen assisteren met uiteenlopende handelingen.

Welk Kenwood model het beste past bij je culinaire situatie is geheel afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Wil je een dagelijkse keukenhulp die je begeleidt met het kloppen en mixen, dan kun je gaan voor de Kenwood Prospero+.

Is het belangrijk dat je hulp krijgt met het kneden van zwaar deeg, dan kun je zowel de Kenwood Titanium Patissier XL als de Kenwood Chef XL aanschaffen.

Zoek je een keukenhulp die je af en toe ondersteunt? Kies dan voor de Kenwood kMix serie of de Kenwood Chef.

Tot slot is de Kenwood MultiOne geschikt als je niet kunt kiezen tussen een foodprocessor en een keukenmachine óf beide juist nodig hebt in de keuken. De keus is dus ruim en geheel aan jou!

Veel gestelde vragen

Je kunt kiezen uit verschillende Kenwood keukenmachines, afhankelijk van je culinaire doel. Zo heb je de Kenwood Prospero+, de Kenwood Chef (en de XL variant), de Kenwood Titanium Patissier XL, de Kenwood kMix, de Kenwood MultiOne en de Kenwood Multipro keukenmachines.

Kenwood keukenmachines zijn niet heel goedkoop, maar ook niet bijster duur. Het ligt er aan hoeveel je van plan bent uit te geven aan een keukenmachine. Het is in feite een langetermijninvestering en je krijgt absoluut een goede keukenhulp. Prijzen variëren van een paar 100 euro tot wel 1500 euro. Hierbij geldt dat hoe specifieker en geavanceerder keukenmachines zijn, hoe duurder.

Kenwood is in 1947 opgericht door Kenneth Maynard Kenwood. Hij produceerde en lanceerde door de jaren heen allerlei soorten keukenmachines. Inmiddels heeft het Italiaanse De’Longhi (als concurrent zijnde) het Kenwood bedrijf overgekocht.

Kenwood keukenmachines zijn evenals Kitchenaid keukenmachines solide, krachtig en kwalitatief top. Je kunt beide merken keukenmachines uitbreiden met veel accessoires. Je betaalt alleen wat minder voor bepaalde onderdelen van Kenwood. Hier zit het verschil eigenlijk in. 

Meer informatie over Keukenmachines

AEG keukenmachines

AEG Keukenmachines

Ben je op zoek naar een nieuwe AEG keukenmachine? Dan doe je dit voornamelijk om…

braun keukenmachine in de keuken

Braun keukenmachines

Een keukenmachine van Braun aanschaffen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk veel verschillende Braun…