Een Smeg Keukenmachine is een merk van een Italiaans familiebedrijf. Het staat bekend om hun ‘vintage’ en elegante ontwerpen. Verder heeft het merk verschillende collecties en meerdere kleuren, dus het heeft voor iedereen iets te bieden. Smeg ontwerpt veel verschillende keukenapparatuur, bijvoorbeeld: diepvriezers, koelkasten, waterkokers en broodroosters. Maar ook kleine keukenapparatuur kun je bij dit merk scoren, zoals pannen of melkopschuimers. 

Smeg Keukenmachines vergelijken

Smeg verkoopt echt alles, want niks is dit Italiaanse merk te gek. Smeg is wereldwijd in menig keuken te vinden. Dit komt doordat de artikelen een echte eyecatcher zijn en mensen zoiets graag in de keuken willen hebben. Hiernaast werken de Smeg keukenmachines heel goed en fijn. De machines gaan verschillende jaren mee. Bovendien kent de apparatuur een garantieperiode van twee jaar.

Ik heb zelf nu een paar maanden de waterkoker en de broodrooster van Smeg in het beige en het bevalt heel goed. De kleuren zijn gelijk aan elkaar waardoor het een mooi geheel uitstraalt. Zoals eerder gezegd zorgt de terugkomende beige kleur voor een echte ‘eye catcher’ in de keuken. Verder is het gebruik van de keukenmachines ook heel handig en makkelijk. Ze zijn erg gebruiksvriendelijk. Iedereen kan de apparatuur gebruiken zonder moeilijkheden te ervaren. 

Waarom is een Smeg keukenmachine handig voor in de keuken?

We kennen het allemaal; we staan in de keuken en komen eigenlijk handen te kort. De Smeg keukenmachine komt op zo’n moment goed van pas. Deze kan namelijk voedsel mixen zonder dat je zelf hoeft te mixen. Dit zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt om iets anders te kunnen doen op dat moment! Hoe goed je je best ook doet, je zal zelf niet beter kunnen mixen dan dat de Smeg keukenmachine dat kan. De machine bevat namelijk een hele krachtige Direct Drive motor met 800 watt. Dat zal voor een perfect mengresultaat zorgen.

Als je de Smeg keukenmachine ziet zal je allereerst denken aan het bakken van voedsel, dus bijvoorbeeld een cake of een taart. Maar niets is minder waar! De Smeg keukenmachine kan namelijk, naast het mengen van een cakebeslag, ook andere voedingsmiddelen mengen.

Dit komt door de verschillende accessoires die bij de Smeg keukenmachine meegeleverd worden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden om te kunnen snijden, pasta te kunnen maken, gehakt te kunnen maken of verschillende groenten te raspen. De keukenmachines van Smeg kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Hierdoor kan een Smeg keukenmachine ervoor zorgen dat je nooit meer handen te kort komt.

Welke Smeg keukenmachines zijn er?

Het voornaamste doel van de keukenmachines van Smeg is helpen in de keuken wanneer je handen te kort komt. Zo helpen de grote keukenmachines bij het mengen, mixen en kneden van etenswaren. Naast deze grote keukenmachines zijn er ook nog andere hulpmiddelen ontworpen om je hulp te kunnen bieden in de keuken. Zo heeft Smeg een blender op de markt gebracht waarmee je de lekkerste creaties kan maken zoals bijvoorbeeld dressings, sauzen of natuurlijk smoothies en milkshakes.

Hiernaast heeft Smeg een slowjuicer ontworpen. Dit is een keukenmachine die nadrukkelijk gebruikt wordt voor het maken van smoothies en sappen met behulp van de koudepersmethode. Dankzij deze methode blijven enzymen, mineralen en vitaminen intact.

Alle Smeg keukenmachines hebben een jaren 50 look en zien er elegant uit. Naast dat de keukenmachines er goed uit zien zijn ze dus ook ontzettend handig. De keukenmachines zijn er in verschillende kleuren. Zodoende zit er voor iedereen een kleur tussen die mooi aan zal sluiten in de keuken, want het oog wil immers ook wat. 

Beste Prijs
Smeg SMF01 Keukenmachine

De eerste keukenmachine die Smeg heeft ontworpen is de Smeg SMF01. Dit is een keukenmachine met een elegante en mooie vintage stijl. De keukenmachine bestaat uit een vaststaande voet waar de roestvrij stalen kom op past en daarboven hangt de mixer.


De SMF01 is 14.88 inches hoog, de breedte is 17.40 inches en de inhoud van de kom is 1.06 gal. Dat komt neer op ongeveer 4,8 liter. De SMF01 keukenmachines zijn in de kleuren zwart, blauw, crème, groen, roze, rood en zilver te verkrijgen. De standaard meegeleverde haken voor in de keukenmachine zijn de klopper, de deeghaak en de ballongarde.


De keukenmachine is van aluminium gemaakt, dus hij is makkelijk schoon te maken. Hiernaast bevat de machine tien verschillende snelheidsstanden. Dat zorgt ervoor dat je je eten op iedere manier hoe je zou willen kan bereiden.

Voordelen:
 • Prijs/kwaliteit
 • Goede kwaliteit
 • Mooi Design
Nadelen:
 • Geen maataanduiding op kom
Actuele Prijs Bol.com
Goede prijs/kwaliteit
Smeg SMF02 Keukenmachine

De Smeg SMF02 is de opvolger van de Smeg SMF01. Ook deze keukenmachine is geschikt voor het kloppen, kneden en mixen van voedingsmiddelen. Deze keukenmachine is vrijwel gelijk aan de Smeg SMF01, maar wat deze keukenmachine uniek maakt is de voet. De voet van de SMF02 keukenmachines is aangepast, zodat niet alleen de roestvrijstalen kom onder de mixer past maar ook de glazen kom.


De glazen kom past niet op de voet van de Smeg SMF01 keukenmachines. Deze kom is voornamelijk ontwikkeld voor het oog, want het ziet er strak en elegant uit. Hiernaast is de glazen kom ook heel praktisch, want je kan zien hoe het met bijvoorbeeld het beslag gaat zonder dat je de mixer hoeft te stoppen om te kunnen kijken.


Als je de Smeg SMF02 bestelt krijg je daar verschillende accessoires bij. De standaard meegeleverde haken voor in de keukenmachine zijn de klopper, de deeghaak en de ballongarde. Hiernaast bevat de keukenmachine 10 verschillende snelheidsstanden. Dat is extra handig als je verschillende voedingsmiddelen ermee bereidt.

Voordelen:
 • Meerdere gerechten achter elkaar te bereiden
 • Snelheid in 10 standen in te stellen
 • Mooi design
 • Prijs
Nadelen:
 • Niet geschikt voor zwaar deeg
 • Geen maataanduiding op kom
Actuele Prijs Bol.com
Mooi en handig
SMEG SMF03 Keukenmachine

Tot slot komen we bij de Smeg SMF03. Deze keukenmachine is voornamelijk geschikt voor het kloppen, kneden en mixen van verschillende soorten etenswaren. Zo kan deze keukenmachine ingezet worden om gehakt te kneden, maar ook om cakebeslag te mixen. Deze keukenmachine biedt extra hulp in de keuken wanneer je een keer wat handen te kort komt.


Dankzij de goede motor die in de Smeg SMF03 keukenmachines aanwezig is, wordt alles goed geklopt, gemixt of gekneed. Dit zorgt ervoor dat deze keukenmachine je ontzettend goed en fijn kan helpen bij werkzaamheden in de keuken. De inhoud van de kom die onder de mixer staat is 4,8 liter, dus daar past veel in.


Deze keukenmachine is een echte allrounder, want hij kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Verder ziet deze keukenmachine er heel strak uit dankzij de 50’ look die hij heeft. Ook is zijn de keukenmachines in verschillende kleuren te verkrijgen, dus voor iedereen zit er wel een kleur bij. Hiernaast bevat de keukenmachine 10 verschillende snelheidsstanden. Dat is extra handig als je verschillende voedingsmiddelen ermee bereidt.

Voordelen:
 • Gemiddeld vermogen
 • Snelheid instelbaar op 10 standen
 • Accessoires vaatwasser bestendig
Nadelen:
 • Maataanduiding mengkom ontbreekt
 • Niet voor het kneden van zwaar deeg
Actuele Prijs Bol.com
Mooi Design
Smeg Blender

Ook de blenders van Smeg hebben een mooi jaren-50 uitstraling. Deze blenders zijn ideaal voor het maken van smoothies, sauzen en dressings. Zelfs ijsklontjes kan deze blender aan. Dit komt doordat de blenders van Smeg een hele goede motor bezitten, waardoor alles goed geblend wordt.


De motor is 800 watt. De inhoud van de kan is 1,5 liter en de blender is 39,7 cm hoog. De hoogte is zo hoog dat de blender waarschijnlijk goed in de kast zal passen. Ideaal dus! De blender is heel gebruiksvriendelijk en kent vier verschillende snelheden. De kan kan je makkelijk vastklikken op de motor, zodat je deze tijdens het blenden niet hoeft vast te houden.


Verder kent de blender verschillende veiligheidsmaatregelen. Zo stopt de blender met blenden als deze oververhit is of wanneer de kan van de motor verwijderd is. Het enige nadeel van deze blender is dat hij geen hete voedingsmiddelen kan blenden. 

Voordelen:
 • Mooi Design
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen:
 • Geen verwarmingsfunctie
 • Perforeert onvoldoende
Actuele Prijs Bol.com
Stil
Smeg SJF01 slowjuicer

De slow juicer van Smeg onttrekt sappen door middel van de koudepersmethode. Doordat de sappen koud worden onttrokken blijven de vitaminen en mineralen onbeschadigd. Als je geen gebruik maakt van de koudepersmethode dan kunnen de vitaminen en mineralen wel beschadigd raken en dat zorgt ervoor dat ze minder gezond zijn dan wanneer de vitaminen en mineralen wel nog heel zijn. Verder behoud je op deze manier ook het best de smaak.


Het fijne van de Smeg slow juicer SJF01 is dat deze zowel harde als zachte voedingsmiddelen kan persen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een keer noten toevoegen aan een smoothie. Al met al is zorgt de slow juicer voor de lekkerste en daarnaast ook gezondste smoothies. Een nadeel van de slow juicer van Smeg is de prijs. Veel mensen vinden 500 euro voor een slow juicer een beetje prijzig. Dit komt doordat er ook slow juicers te verkrijgen zijn voor minder.


Smeg staat er echter bekend om dat duurzaamheid een grote rol speelt bij de producten, dus ze gaan lang mee. Dat is heel kort uitgelegd, maar dat is de voornaamste reden dat dit merk iets prijziger is dan menig ander merk. 

Voordelen:
 • Mooi Design
 • Stil
 • Perskegel van RVS goede levensduur
 • Druppelstop
Nadelen:
 • Geen schenkkan meegeleverd
 • Kort snoer
Actuele Prijs Bol.com

Wat kun je allemaal bereiden met een Smeg keukenmachine?

De Smeg keukenmachine is een echte eyecatcher in de keuken. Dit komt door de elegante, mooie stijl die Smeg heeft ontworpen. Deze stijl hebben ze doorgetrokken naar alle apparaten die Smeg heeft ontworpen. Dit zorgt ervoor dat de machines met elkaar matchen. Hierdoor ziet de keuken er als een geheel uit wanneer er meerdere keukenmachines van Smeg aanwezig zijn.

smeg pasta maken

De stijl die bij het ontwerpen van de keukenmachines gebruikt is neemt ons terug naar de jaren vijftig. De machines zelf echter niet, want ze werken ontzettend hard en goed. De keukenmachines hebben namelijk een motor van 800 watt. Dit zorgt ervoor dat de voedingswaren op het best gekneed, gemixt of geklopt worden. 

De machine kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan er bijvoorbeeld een cakebeslag gemixt worden. De keukenmachines kunnen ook gebruikt worden om gehakt te kneden. Verder zijn er extra accessoires die je bij de keukenmachine kan kopen. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen tagliatelle maken of kan je je eigen ravioli maken.

Hiernaast krijg je bij de keukenmachines van Smeg verschillende accessoires geleverd. Zo krijg je bij de bestelling van een keukenmachine klophaken, deeghaken en ballongarden. Hiernaast bevatten alle keukenmachines van Smeg tien verschillende snelheden.

Dankzij de verschillende haken van de machines en de verschillende snelheden kunnen alle keukenmachines van Smeg verschillende voedingsmiddelen klaar maken. Deze keukenmachines hebben dankzij de verschillende haken en de verschillende snelheden veel mogelijkheden te bieden. Dit maakt het voor geïnteresseerden heel aantrekkelijk om een keukenmachine van Smeg aan te schaffen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Smeg keukenmachine?

Als je een keukenmachine wilt aanschaffen moet je goed onderzoeken wat het beste bij je past. Je moet veel vergelijkingen maken om er zo achter te kunnen komen wat geschikt is voor jouw keuken. 

Waar wil je hem voor gebruiken?

Allereerst is het van belang dat je goed voor ogen hebt waarvoor je de keukenmachine wilt gaan gebruiken. De keukenmachines van Smeg kunnen voor de bereiding van verschillende voedingsmiddelen gebruikt worden. Zo krijg je bij een bestellen van een Smeg keukenmachine deeghaken, klophaken en ballongarden erbij. Hiernaast kan je zelf nog accessoires kopen om bijvoorbeeld ravioli of verse tagliatelle te maken.

De keukenmachines van Smeg kunnen gebruikt worden voor het kloppen, mixen, snijden, raspen, hakken, zwaar kneden, licht kneden van voedingsmiddelen. Verder kunnen de machines gebruikt worden om noten en kruiden te hakken en smoothies en sappen te maken. De keukenmachines van Smeg bieden veel mogelijkheden, maar voor sommige doeleinden moeten er nog extra accessoires aangeschaft worden. 

Vermogen

De keukenmachines van Smeg hebben een elegant jaren 50 uiterlijk, maar dit is alleen van de buitenkant het geval. De keukenmachines bevatten namelijk een super goede motor. Deze motor wordt ook wel een Direct Drive motor genoemd vanwege het goede werk wat hij levert. Deze hele krachtige Direct Drive motor heeft een vermogen van 800 watt. Dankzij deze motor zijn de keukenmachines van Smeg uitzonderlijk goed. Zoals net vermeld kunnen de keukenmachines heel veel verschillende voedingsmiddelen klaarmaken. Dit kan door middel van de Direct Drive motor

Accessoires

Bij de bestelling van een Smeg keukenmachine krijg je deeghaken, klophaken en ballongarden erbij. Hier kan je veel verschillende voedingsmiddelen mee mixen, kloppen of kneden. Zo is er een opzetstuk verkrijgbaar om te kunnen snijden en raspen. Verder is er een pasta roller en snij set verkrijgbaar.

Ook zijn er menghaken beschikbaar. Het woord verklapt het natuurlijk een beetje, maar hiermee kan je verschillende voedingsmiddelen mengen. Naast de pasta roller en snij set is er ook een spaghetti snijder verkrijgbaar. Ook is er een pastasnijder voor tagliolini verkrijgbaar. Tot slot is er een voedselmolen beschikbaar voor de keukenmachines van Smeg. 

Inhoud mengkom

Wanneer je een keukenmachine van Smeg aanschaft krijg je hier de bijbehorende kom bij. Deze kom is gemaakt van roestvrijstaal. Later is er ook nog een glazen kom ontworpen, maar deze past alleen onder het type keukenmachine SMF02. De inhoud van de kommen is gelijk aan elkaar. Er past 4,8 liter in de kommen ontworpen door Smeg. Doordat de inhoud van de kommen zo groot is, passen er veel voedingsmiddelen in de kom.

Timer

Alle verschillende keukenmachines van Smeg, dus de SMF01, SMF02 en de SMF03 bevatten geen ingebouwde timer. Dit zou natuurlijk ideaal zijn als de keukenmachines wel een ingebouwde timer zouden hebben, maar het is geen grote ramp. Ikzelf gebruik alleen nog maar de timer van mijn telefoon, dus dat kan net zo goed ook als je aan het mixen bent. Het zou fijn zijn als de keukenmachine wel een timer zou kennen, maar er zijn dus ook andere oplossingen voor dat probleem!

Prijs/kwaliteit

Het Italiaanse familiebedrijf Smeg staat om hun excentrieke stijlen bekend, maar ook om het prijskaartje wat eraan vasthangt. Smeg is een beetje aan de dure kant, maar zij stellen duurzaamheid voorop. Met duurzaamheid wordt bedoeld dat Smeg gebruik maakt van duurzame materialen om de keukenmachines mee te produceren.

Verder gaan de keukenmachines van Smeg de nodige jaren mee. Doordat de machines jaren meegaan, hoeven mensen niet snel een nieuwe aan te schaffen. Al met al zijn de machines van Smeg vrij duur, maar je krijgt wel waar voor je geld. Zo werken de machines heel erg goed en daarnaast gaan ze ook de nodige jaren mee. 

Garantie

De keukenmachines van Smeg werken uitzonderlijk goed, maar soms kan er iets mis zijn. Een productiefoutje kan natuurlijk altijd voorkomen. Super vervelend als dat gebeurt, maar Smeg biedt gelukkig garantie. De gemiddelde garantie van Smeg keukenmachines is twee jaar, maar dat kan soms een beetje verschillen. Zo hebben sommige keukenmachines drie jaar garantie en andere keukenmachines twee jaar. Gemiddeld biedt Smeg twee jaar garantie voor de keukenmachines. 

Design

Alle keukenapparatuur dat Smeg ontwerpt is gekenmerkt door de excentrieke, elegante stijl. Het Italiaanse familiebedrijf Smeg staat vooral bekend om de stijl die ze toepassen. De stijl is jaren 50, dus de keukenmachines van Smeg hebben een beetje een vintage look. Veel mensen vinden deze stijl heel erg leuk voor in de keuken. Dat komt omdat de keukenmachines van Smeg een echte eyecatcher zijn. Daarnaast werken de keukenmachines ook heel erg fijn, goed en makkelijk. De keukenapparatuur is in verschillende kleuren beschikbaar, zodat iedereen wel kan slagen bij Smeg.

smeg design

Wat zijn de voor en nadelen van de Smeg keukenmachine?

Uit verschillende reviews van de keukenmachines van Smeg blijkt dat mensen er heel enthousiast over zijn. Zo zegt iemand dat spetters verleden tijd zijn met deze keukenmachine en dat de keukenmachine het bakleven makkelijk maakt. Verder zegt iemand dat de keukenmachine zowel prachtig als krachtig is. Dit komt door de krachtige motor.

Ook een andere klant is heel positief over het design van de keukenmachines van Smeg. Hiernaast komt vaak uit reviews naar voren dat mensen heel tevreden zijn over de kwaliteit van de keukenmachines van Smeg. Tot slot zijn de keukenmachines eenvoudig te gebruiken, blijkt uit verschillende reviews.

Er zijn ook een paar kritische reviews te vinden over de keukenmachines. Zo vinden mensen de machines aan de vrij dure kant. Verder zou de motor nog iets krachtiger mogen zijn, want het kneden van brooddeeg gaat een klein beetje moeizaam. De garde blijft alleen in het midden ronddraaien, dus soms moeten de voedingsmiddelen die aan de zijkant zitten met een lepel naar het midden van de kom geduwd worden. Ook vinden verschillende mensen dat de keukenmachines veel geluid produceren. Tot slot heeft Smeg een quick guide met recepten, maar helaas is deze niet in het Nederlands te vinden.

Koopadvies

Smeg heeft door de jaren heen verschillende keukenmachines ontworpen, namelijk de SMF01, SMF02 en de SMF03. Deze keukenmachines kunnen verschillende voedingsmiddelen kneden, mixen en mengen. De keukenmachines van Smeg staan aan de top samen met de keukenmachines van Kitchenaid en de keukenmachines van Kenwood.

De keukenmachines van Smeg zijn echter een beetje prijzig. Dit schrikt sommige mensen af, maar wat ze vaak niet weten is dat de machines zo lang meegaan dat de prijs langzaam verwaarloosbaar wordt.

Dit komt doordat je door de jaren heen de keukenmachine heel vaak gebruikt. Ik zou de keukenmachines van Smeg zeker aanraden wanneer je iemand bent die vaak voedingsmiddelen mengt, mixt of kneedt. Daar kan de keukenmachine je namelijk ideaal bij helpen.

Ik zou de keukenmachines van Smeg niet gelijk aanraden als je zwaar deeg wilt gaan maken, want dan is deze machine niet sterk genoeg voor. Het zou hiernaast immers jammer zijn als je zo een mooie eyecatcher in de keuken hebt staan om deze vervolgens niet hiervoor te gebruiken. 

Veel gestelde vragen

Het Italiaanse familiebedrijf Smeg is wereldwijd bekend door de typerende jaren 50 stijl die zij aan keukenapparatuur geven. Deze stijl is heel elegant en ziet er vintage uit. Smeg heeft verschillende soorten keukenmachines op de markt gebracht. De Smeg SMF01, SMF02 en de SMF03 bijvoorbeeld.

De keukenmachines zijn in een aantal verschillende kleuren te verkrijgen. Verder zijn er twee opties, namelijk een full color keukenmachine of een niet full color keukenmachine. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld een full color rode keukenmachine kiest dat de gehele keukenmachine rood zal zijn. Bij de niet full color keukenmachine zou dan de bovenkant van de keukenmachine rood zijn en de rest van de keukenmachine zilver. 

SMF01, SMF02 of de SMF03 koopt. Verder wisselt de prijs ook een klein beetje per kleur en of de machine full color is of niet full color. De Smeg SMF02 kost ongeveer tussen de 350 euro en de 450 euro. De Smeg SMF03 kost ongeveer tussen de 440 en de 600 euro. Er is ook een limited edition keukenmachine SMF03 van Smeg, maar die kost bijna het dubbele dan de normale. 

De keukenmachines van Smeg bieden verschillende mogelijkheden om voedingsmiddelen klaar te kunnen maken. Zo kunnen alle Smeg keukenmachines mixen, mengen en kneden. Dit kan met behulp van de standaard bijgeleverde accessoires namelijk de deeghaken, kneedhaken en ballongarden.

Er zijn nog meer verschillende mogelijkheden dankzij andere accessoires. Zo kan je met behulp van de keukenmachine en extra accessoires pasta, tagliatelle of verse ravioli maken. Deze keukenmachine kan ook met behulp van extra accessoires snijden en raspen, dus de keukenmachines van Smeg dienen als een ideaal keukenhulpje wanneer je handen te kort komt in de keuken. 

Er zijn natuurlijk verschillende merken die keukenmachines verkopen. Zo dus ook bijvoorbeeld KitchenAid. De keukenmachines van KitchenAid kunnen vrijwel alleen maar mixen en kloppen. Deze keukenmachines zijn dus meer bedoeld voor de echte taartenbakkers onder ons. De keukenmachines van Smeg kunnen dit echter ook. Verder kunnen de keukenmachines van Smeg ook nog snijden, raspen, hakken, kneden en nog veel meer.

De prijs van de keukenmachines van KitchenAid is vrijwel gelijk aan de prijs van de keukenmachines van Smeg. De keukenmachines van Smeg bieden meer mogelijkheden met betrekking tot het klaarmaken van verschillende voedingsmiddelen. Hierdoor zou ik zelf eerder geneigd zijn een keukenmachine van Smeg aan te schaffen dan een keukenmachine van KitchenAid.  

Meer informatie over Keukenmachines

AEG keukenmachines

AEG Keukenmachines

Ben je op zoek naar een nieuwe AEG keukenmachine? Dan doe je dit voornamelijk om…

braun keukenmachine in de keuken

Braun keukenmachines

Een keukenmachine van Braun aanschaffen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk veel verschillende Braun…