Kneedmachines zijn er tegenwoordig in allerlei mooie kleuren en designs! Maar zoals je wel weet, is niet alleen de esthetiek belangrijk. Als je op zoek bent naar de beste deegmachine, wil je uiteraard dat je machine sterk genoeg is om lang mee te gaan. Het grote aanbod kan echter overweldigend zijn, waardoor het maken van de juiste keuze een lastige taak kan zijn.

Dus, ben je al een tijdje op zoek en heb je nog steeds niet gevonden wat je nodig hebt? In deze koopgids zal ik je helpen met informatie om je zoektocht te vereenvoudigen, maar ook de beste modellen van dit moment getest.

beste deegmachines

Mijn oordeel – Wat is de beste deegmachine van dit moment?
Het valt niet mee om de keuze te maken, maar als ik heel eerlijk ben dan is de Kitchenaid Artisan wel een absolute topper en zal vaak ook niet in een professionele keuken ontbreken. Maar die prijs……ik moet zeggen dat dit de reden dat ik toch zelf voor de Kenwood KMix heb gekozen.

De Kenwood kMix is een kwalitatief uitstekende machine die ik nu ook regelmatig gebruik bij het maken van heerlijke taarten en broden. Naast zijn gebruiksvriendelijkheid, vele accessoires, kracht en uitstekende kwaliteit is het vanuit deze koopgids dan ook de beste deegmachine van 2024.

Marion

Wat is een deegmachine?

Handmixers zijn geweldig, vooral als het maar voor een kleine, snelle klus is. Maar als bakken een passie is (of je wil er je passie van maken), wil je een goede deegmachine kopen.

Een kneedmachine is een van de grootste aanwinsten in de keuken. Je kunt hem aanzetten en je boter en suiker laten kloppen. Dit terwijl je bezig bent met het verzamelen en afmeten van alle andere ingrediënten die je nodig hebt.

Met een deegkneder krijg je dus alle hulp die je nodig hebt in de keuken. Je hoeft nooit meer te blijven rechtstaan met je handklopper terwijl je wacht tot je eiwitten stijf worden! Voeg gewoon je ingrediënten toe aan de kom, zet hem aan en loop weg!

Kortom het heerlijk vers brood bakken met het kant-en-klare deeg voor in de broodbakmachine. En zeg nu zelf vers zelf gebakken brood in een mum van tijd is toch wel heel lekker.

Beste Deegmachines overzicht

Wil je direct weten wat de beste deegmachines zijn? Hieronder vind je direct een kort overzicht. Verder in dit artikel vind je alle informatie, een uitgebreide analyse en de voor- en nadelen per machine.

Waarom zou je een deegmachine kopen?

Vergeet de handmixers met twee snelheden en twee functies waarmee je als kind bent opgegroeid. Moderne keukenmixers zijn state-of-the-art keukentovenaars die je eenvoudige keuken omtoveren tot haute-cuisine!

Of misschien creëer je al meesterwerken in je keuken, maar besteed je veel langer dan nodig is aan tijdrovende taken zoals kloppen en kneden.

Een deegmachine van goede kwaliteit heeft tussen 6 en 10 snelheden en evenveel hulpstukken (of meer!). Hiermee kun je alles maken, van pasta en pizzadeeg tot brood en soesjes om een croquembouche te maken.

Koken wordt een plezier als je experimenteert met recepten waarvan je thuis nooit had durven dromen. En het plezier, laat staan de besparing, om lekkernijen te maken in je eigen keuken voor je familie en vrienden, is met een kneedmachine eindeloos.

De 7 beste deegmachines getest

Om onze lijst met onze beste aanbevelingen voor keukenrobots samen te stellen, hebben we meer dan 80 uur besteed aan het testen van zeven modellen.

Bij het testen van elke standmixer beoordelen onze professionals hoe goed deze cakebeslag en koekjesdeeg kan mengen, brooddeeg kan kneden en room en eiwit kan kloppen. Maar we hebben ook gekeken naar het gebruiksgemak, de volledigheid van de gebruikershandleiding en natuurlijk hoe gemakkelijk elke mixer schoon te maken is.

KitchenAid Artisan

Het is niet voor niets het ultieme pronkstuk op het aanrecht: er is praktisch niets dat de KitchenAid Artisan niet kan. We dachten dat de handleiding nuttig was, maar het presteerde vooral in onze koekjesdeeg- en slagroomtests. De mixer kreeg ook een perfecte score voor kneden, wat het perfect maakt voor broodbakkers.

Het toestel bevat geweldige basisgereedschappen uit roestvrij staal zoals een klopper, garde en deeghaak, maar de bonus van de KitchenAid Artisan is de krachthub waarmee je de motor kunt gebruiken om accessoires zoals een pastamaker, spiralizer of sapcentrifuge te laten werken. Als het gaat om allround keukenkracht, is deze klassieker van 6,9 liter niet te evenaren.

De KitchenAid Artisan is verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Het toestel heeft een robuuste behuizing van staal, een krachtige motor van 500 W en weegt 12,2 kilogram.

Specificaties

Motor: 300 W, Kom: 4,8 L, Gewicht: 10,6 kg, Snelheden: 10, Werking: Planetaire werking


Voordelen:
 • Ziet er goed uit
 • Mooie kleuropties
 • Uitstekende recencies
Nadelen:
 • Gewicht
 • Prijs
Actuele Prijs Bol.com
Compleet en veelzijdig
Kenwood kMix KMX750CR

De Kenwood kMix is kleurrijk, levendig en zeer stijlvol. Het is een mixer waarmee je het zwaarste deeg kunt aanpakken met zijn ongelooflijk krachtige motor van 1000 W.

Gebouwd om een ​​leven lang mee te gaan, wordt de mixer geleverd met een fabrieksgarantie van 5 tot 10 jaar op de motor! En met een gewicht van meer dan 13 kg verschuift het niet op je werkblad terwijl je je cakebeslag of brooddeeg mengt.


De mixer wordt geleverd met vier hulpstukken: K-klopper, slagroomklopper, ballongarde en deeghaak. De mixer maakt gebruik van de planetaire mengactie voor een grondige combinatie van ingrediënten. En er zijn nog vierentwintig andere opzetstukken die je apart kunt kopen, waaronder een pastamaker. Bovendien heeft het toestel zes snelheden die het momentum voorzichtig verhogen om morsen van de inhoud van de grote kom van 5 liter te voorkomen.

Daarnaast is er een spatscherm voorzien met een grotere vulopening om gemakkelijker ingrediënten toe te voegen terwijl de mixer draait. De kom en opzetstukken zijn vaatwasserbestendig. En de machine wordt geleverd in een witte afwerking.

Specificaties

Motor: 1000 W, Kom: 5 L, Gewicht: 13 kg, Snelheden: 6, Werking: Planetaire werking


Voordelen:
 • Mooi design
 • 6 snelheden
 • Grote kom van 5 liter
Nadelen:
 • Extra accessoires zijn prijzig
Actuele Prijs Bol.com
Goedkope Deegmachine
Bosch MUM5 StartLine MUM54A00

De Bosch MUM5 Startline MUM54A00 is een krachtige keukenmachine die je kan helpen bij verschillende taken in de keuken.

De foodprocessor heeft 7 snelheden. Daarom kun je de prestaties eenvoudig aanpassen aan de ingrediënten. De roestvrijstalen kom heeft een inhoud van 3,9 liter, wat voldoende ruimte biedt voor allerlei ingrediënten.

Bovendien heeft deze mixer een efficiënte 3D planetaire menging. De garde beweegt in verschillende richtingen en rond zijn eigen as terwijl de kom stilstaat. Daarnaast zorgt de multifunctionele arm ervoor dat je met één druk op de knop eenvoudig en snel van gereedschap kunt wisselen.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het verschuiven van de mixer. De keukenmachine heeft rubberen voetjes, wat ervoor zorgt dat hij stabiel staat tijdens gebruik. Bovendien start hij pas als alle onderdelen correct zijn geplaatst. Handig en veilig dus.

Specificaties

Motor: 900 W, Kom: 3,9 L, Gewicht: 5,2 kg, Snelheden: 7, Werking: niet vermeld


Voordelen:
 • Grote mengkom
 • Mooi ontwerp
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen:
 • Geen zware belasting mogelijk
 • Lawaaierig
Actuele Prijs Bol.com
Door ons aanbevolen
Bourgini Kitchen Chef Plus

Zowel de thuisbakker als professional haalt zijn voordeel uit de Bourgini Kitchen Chef Plus 5.5L. De mixer komt met een menghaak, deeghaak en klopper. De mengkom uit roestvrij staal heeft een inhoud van 5,5 liter. De spatkap zorgt ervoor dat je keuken helemaal netjes blijft.

Met de 8 snelheden wordt alles in de kom goed gemengd, wat ook te danken is aan de dubbele, roterende beweging van de mixer. De deeg- en menghaak zijn niet vaatwasserbestendig, de klopper wel.

Specificaties

Motor: 1400 W, Kom: 5,5 L, Gewicht: 5 kg, Snelheden: 8, Werking: niet vermeld


Voordelen:
 • Handige gebruiksaanwijzing
 • Niet duur en doet wat het moet doen
 • Degelijk ontwerp
Nadelen:
 • Deeg- en menghaak zijn niet vaatwasserbestendig
Actuele Prijs Bol.com

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een deegmachine?

Het vinden van de beste deegmachine die voldoet aan je wensen en behoeften komt neer op de volgende factoren:

Waar ga je hem voor gebruiken?

Een belangrijke factor bij het kopen van een kneedmachine is natuurlijk het doel. Wat ben je van plan ermee te doen? Ga je hem veel veel of weinig gebruiken?

Vermogen

Dit geeft het maximale vermogen van de motor aan. Bedenk wat je het liefste bakt. Gebruik je de deegkneder voor zuurdesems en pizzabodems? Je wilt een motor die stijf of plakkerig deeg aankan: hoe hoger het aantal Watt dat voor de motor wordt vermeld, hoe groter het vermogen. Losse items, zoals cakebeslag, kunnen ook met een lager wattage mooi uitkomen.

Kwaliteit materialen

Keukenmachines van hogere kwaliteit zijn meestal gemaakt van gecoat metaal, wat zowel duurzaamheid voor een lange levensduur biedt als het gewicht om de beste deegmachine tijdens het gebruik op zijn plaats te houden.

Metaal is vaak gemakkelijker schoon te maken omdat het meestal glad gepolijst is met minder spleten.

Goedkopere modellen zijn vaak gemaakt van plastic, wat een zegen kan zijn voor het optillen en opbergen (en prijs!). Maar een goedkoper ontwerp kan betekenen dat de kneder tijdens het gebruik verschuift of sneller slijt.

Aandachtspunten deegmachine

Inhoud kom

Dit verwijst naar de grootte van de werkkom. We houden van een kom van 5 liter als basis, maar een grotere kom kan je meer flexibiliteit geven voor de batchgrootte als je merkt dat je altijd je recepten verdubbelt om voor een menigte te koken. Dat gezegd hebbende, als je voor slechts één of twee personen bakt of de mogelijkheid nodig hebt om slechts een paar eiwitten of een kleine portie slagroom op te kloppen, is een kleinere kom een betere keuze.

Functies

Welke basisfuncties zijn aanwezig? Heb je behoefte aan een vaste kop of spiraalvormige kop? Moet je mixer beschikken over een planetaire mengwerking of niet?

Accessoires

De meeste keukenmachines worden geleverd met een paddle-opzetstuk (voor koekjesdeeg en brownie– en cakebeslag), een gardeopzetstuk (voor schuimgebakjes, marshmallows en slagroom) en een deeghaak (voor brooddeeg). Sommige kunnen ook een peddelbevestiging hebben met een vin die je helpt bij het schrapen van de zijkant van de kom terwijl je mixt.

De meest veelzijdige machines hebben de optie om extra hulpstukken te kopen waarmee je de motor van de deegkneder voor totaal verschillende taken kunt gebruiken. Zoals het rollen van pasta, het persen van fruit en groenten, het malen van vlees of het schillen van producten.

Vergeet ook niet een deegsnijder te kopen waarmee je het deeg eenvoudig kunt bewerken.

Design

Ben je van plan om je kneedmachine op het aanrecht te bewaren? Dan moet je bij het kiezen van je model rekening houden met de breedte van je beschikbare ruimte en de hoogte van je kasten. Als je van plan bent je keukenrobot in een kast of pantry op te bergen, is het gewicht een belangrijke factor, aangezien je de unit bij elk gebruik moet kunnen optillen en verplaatsen.

Prijs

Het is duidelijk dat je moet overwegen wat je je kunt veroorloven. Sommige high-end kneders kunnen meer dan 500 euro kosten, terwijl andere dichter bij 50 euro liggen. Soms is een budgetvriendelijk model een koopje, maar soms merk je dat de motor zware taken niet aankan of gewoon niet zoveel jaren meegaat. Een investering in een hoogwaardige kneedmachine kan je na verloop van tijd veel geld besparen.

Garantie

Uiteraard is ook de garantie belangrijk. De garantie bepaalt het kwaliteitsniveau van het product. Daarom hebben de meeste producten van een bepaalde waarde een productgarantie. Wordt er een garantie gegeven en hoe lang is deze geldig?

Welke mixers zijn er voor een deegmachine?

Er zijn een aantal verschillende soorten mixers, zoals:

verschillende koppen deegmachine

Vaste kop

Een mixer met komlift heeft een vaste kop. De kom staat op twee armen of op een roterend platform dat kan worden opgetild om aan het menghulpstuk te voldoen. Deze mixers hebben vaak een grotere basis en kunnen een kom met een grote capaciteit dragen en zijn daarom ideaal voor grotere hoeveelheden en zwaardere taken, zoals het maken van brooddeeg.

Spiraalvormige kop

Een tilt-head mixer heeft een scharnierende nek zodat de kop naar achteren kan kantelen, waardoor je beter toegang hebt tot de kom en je de accessoires gemakkelijker kunt plaatsen en verwijderen. Wanneer het boven de kom wordt neergelaten, vergrendelt de kop over het algemeen op zijn plaats, zodat deze tijdens het gebruik niet op het scharnier stuitert. Mixers met spiraalvormige kop hebben meestal kommen met een kleine tot gemiddelde capaciteit en zijn goed voor de meeste bak- en mengtaken.

Planetaire roerwerk

Dit is het meest voorkomende type keukenmixer voor huishoudelijk gebruik. Bij planetaire mixers wordt de kom op zijn plaats vergrendeld en draait het menghulpstuk als de planeten van ons zonnestelsel, vandaar ook de naam. Het moet de kom wel afschrapen om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten zijn verwerkt, maar ze zijn redelijk goed in het verwerken van ingrediënten in het mengsel.

Wat kun je allemaal met een deegmachine maken?

Laat je geest de mogelijkheden verkennen. Lees enkele favoriete receptenboeken door en maak een lijst van de recepten die je altijd al hebt willen proberen, maar waar je de apparatuur niet voor had.

Met een kneedmachine maak je eindeloos veel gerechten en lekkernijen. Alles hangt natuurlijk af van de basisfuncties en de extra hulpstukken dat je hebt of toevoegd aan je mixer. Maar over het algemeen heb je de tool in huis om pastagerechten, pizza’s, allerlei gebakjes, taartbeslag, drankjes en zoveel meer te maken.

Koopadvies

De Kitchenaid Artisan is absoluut de beste professionele deegmachine van dit moment. Ik merk direct het gemak waarmee hij zijn werk verricht en dit is wel van uitzonderlijke klasse. Je koopt dan eigenlijk het allerbeste en dat zie je ook aan de afwerking van deze machine.

Maar als ik dan zelf op basis van een redelijk budget mag kiezen dan zou ik absoluut gaan voor de Kenwood Chef. Dit is zonder twijfel een van de beste die ik heb getest met een prijs die overeenkomt met de kwaliteit van het toestel.

Als ik een middenklasse mixer zouden moeten kiezen, zouden ik voor de Bosch MUM5 Startline gaan en als mijn budget echt krap was, de Bourgini Kitchen Chef Plus 5.5L.

Maar al met al zou elk van deze keukenrobots een geweldige aanvulling zijn in je keuken, maar met dus een persoonlijke voorkeur voor de Kenwood Chef die nog steeds in mijn keuken staat.

Veelgestelde vragen

Regelmatig wordt kwaliteit bepaald door prijs of andersom, maar vaak ook niet. En mixers worden gebruikt in verschillende huishoudens om allerlei redenen. Daarom spelen veel factoren een rol bij de beslissing over wat de beste machine is. Heel wat deegkneders hebben functies die de dagelijkse thuiskok gewoon niet nodig heeft en dus ook niet hoeft te betalen. Het is dus echt een zeer individuele keuze.

De factoren waarmee rekening moet worden gehouden zijn: fabricagekwaliteit, snelheidsinstellingen, wattage, accessoires (standaard en optioneel), grootte (opslag en ruimte), spatscherm, komvergrendeling, slippen, kantelbare kop, hoogteverstelling, materiaal van de kom, ontgrendelknop van de klopper en een tijdklok.

Vaak wordt kwaliteit bepaald door de prijs of andersom, maar vaak ook niet. Deegmachines variëren enorm in prijs, van 75 euro tot 1300 euro en meer.

Een topklasse mixer die het beste van alle bovenstaande functies heeft, zou aan de bovenkant van de prijsklasse moeten staan.

Evenzo is het belangrijk om kwaliteit te kopen en er zijn enkele zeer hoog gewaardeerde keukenmixers op de markt tussen 200 en 300 euro (Kenwood heeft bijvoorbeeld een 5-sterrenbeoordelingen voor verschillende modellen in die prijsklasse). En er is al een Bestron-mixer met een 4-sterrenwaardering voor 80 euro.

Belangrijk is dat je rondkijkt en nadenkt over je huidige en toekomstige behoeften voordat je een deegmachine koopt.