Het vergt de nodige energie en moeite om voor jou de perfecte Kenwood handmixer uit te kiezen. Je moet je daarom ook goed afvragen waarvoor je de handmixer wil gaan gebruiken en hoe vaak je hem wil gaan gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk om te weten wat verschillende type Kenwood Handmixers kunnen en welk specificaties ze hebben.

Kenwood Handmixer

Een handmixer is een apparaat dat zeker niet mag missen in je keuken. Vooral als je ervan houdt om koken en bakken gemakkelijker te maken. Een Kenwood handmixer is namelijk een keukenhulp die in iedere keuken van pas kan komen.

Misschien vind je het in eerste instantie lastig om de juiste handmixer uit de kiezen. Wij gaan jou daarmee helpen. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over Kenwood handmixers, weet je wat de beste vijf handmixers zijn én geven we een koopadvies zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken en alles netjes op een rijtje hebt!

Wat is een Kenwood handmixer?

Een Kenwood handmixer is zoals gezegd een echte keukenhulp. Het apparaat helpt je bij het mengen van verschillende ingrediënten. Op basis van de specificaties van het type handmixer, kun je bepalen waarvoor je de mixer het best kunt gebruiken.

Het principe van een handmixer is redelijk simpel. Normaal meng je zelf je ingrediënten met bijvoorbeeld een garde of een lepel. Een handmixer doet dit allemaal automatisch voor je.

Door deeghaken, gardes of andere accessoires in het apparaat te pluggen, worden jouw ingrediënten met één druk op de knop gemengd.

De meeste handmixers zijn het best geschikt om zachte ingrediënten met elkaar te vermengen. Hierbij moet je vooral denken aan ingrediënten als boter, bloem, olie of suiker. Perfect dus voor iemand die van bakken houdt!

Met bepaalde accessoires die bij een Kenwood handmixer horen, kunnen er ook harde ingrediënten gemixt worden. Dit zijn ingrediënten zoals ijs, noten, vruchten en specerijen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Kenwood handmixer?

Wanneer je een Kenwood handmixer aanschaf, komen er een aantal zaken om de hoek kijken. Een belangrijk punt om over na te denken is waarvoor je de mixer wil gaan gebruiken. Dit bepaalt immers welke extra accessoires je eventueel nodig zal hebben.

Ook is het handig om te weten hoe groot de handmixer mag zijn. Anders kun je hem misschien lastig opbergen in de keukenkast.

Het gewicht van de mixer speelt ook een belangrijke rol. Wanneer de mixer lekker licht in de hand ligt, is hij prettiger in gebruik. Datzelfde geldt voor het feit of de handmixer een ergonomische greep heeft of niet. Deze factoren bevorderen nou immers het gebruiksgemak.

Beste 5 Kenwood handmixers

Om jou een goed beeld te geven welke Kenwood handmixers er op dit moment op de markt zijn, hebben we een mooi rijtje voor je gemaakt. Het maken van een keuze wordt voor jou straks een makkie!

Lees hieronder nauwkeurig welke handmixer waar het best voor geschikt is en kom erachter welke het best bij jou past. De soorten handmixers zijn erg verschillend en hebben allen hun eigen specialiteiten.

Perfect in de hand
1. Kenwood HM620 Handmixer

Deze Kenwood handmixer is een echte liefhebber wanneer je van ergonomisch ontwerp houdt. Oftewel, deze mixer ligt perfect in de hand door de speciaal daarvoor ontworpen handgreep. 

Ook de knop waarmee onder andere de snelheid te bedienen is, zitten op de perfecte plek. De knop is te bedienen met één hand, terwijl je de mixer vasthoudt. Zo kun je met je ene hand de mengkom vasthouden en met je andere hand de mixer bedienen en sturen. 

Specificaties:

350 Watt;

Ergonomische greep;

Ligt lekker in de hand;

5 snelheden;

Inclusief kloppers en gardes.

Voordelen:
 • Bodem met antislip
 • Eenvoudig in gebruik
 • Gemakkelijk op te bergen
Nadelen:
 • Exclusief kookboek
Actuele Prijs Bol.com
Extra gebruiksgemak
2. Kenwood HM680 Handmixer

Doordat de handmixer een staande voet heeft, neemt het apparaat nog meer werk op zich. Je hoeft deze mixer namelijk enkel aan te sluiten, te starten en rustig vast te houden. Je hoeft hem dus niet zelf te sturen. Dit doet de Kenwood handmixer helemaal zelf.

Nog een groot voordeel van deze handmixer is dat er een afgesloten mengkom bij zit. De deksel is te bevestigen op de mengkom terwijl je gaat mixen. Zo kan de mixer lekker zijn gang gaan. Zelfs op de hoogste stand zullen er geen ingrediënten rondspetteren. 

Specificaties:

350 Watt;

Gemakkelijk op te bergen;

Licht in de hand;

Ultiem gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Inclusief verschillende accessoires (mengkom, deksel, gardes, deeghaken)
 • Stevig design
 • Compact
Nadelen:
 • Maakt het nodige geluid tijdens het mixen
Actuele Prijs Bol.com
4. Kenwood HMP32.A0WH Handmixer

Deze Kenwood handmixer is perfect voor wanneer je echt graag in de keuken staat. De krachtige 450 Watt motor zorgt ervoor dat je de lekkerste cakes en taarten kunt bakken, zonder veel inspanning. De machine doet al het werk.

Ook deze handmixer heeft een staande voet. Dit betekent dat je de mixer enkel aan hoeft te zetten en vast hoeft te houden. Het sturen is bij dit apparaat niet van toepassing. Hierdoor ligt de mixer gelijk een stuk beter in de hand en is hij niet zwaar. In tegenstelling tot eerder genoemde handmixers in dit artikel. 

Specificaties:

450 Watt;

Krachtige handmixer;

Staande voet;

Ultiem gebruiksgemak.

Voordelen:
 • Snelle handmixer
 • Voor de intensieve gebruiker
 • Inclusief gardes, deeghaken en mengkom
Nadelen:
 • Exclusief deksel voor de mengkom
Actuele Prijs Bol.com
Voor de échte chef-kok
5. Kenwood Titanium Chef Baker XL Handmixer

Deze Kenwood handmixer is werkelijk van alle markten thuis. Zo is hij van stevig roestvrijstaal, heeft hij een staande voet waardoor je vrijwel niets meer hoeft te doen en heeft hij een superkrachtige 1200 Watt motor. 

Een heel groot voordeel van deze Kenwood handmixer is dat hij een hele grote mengkom heeft. Zo kan hij wel 7 Liter(!) aan mengsel kwijt. Vandaar dat deze mixer uitermate geschikt is voor de échte chef-kok of bakker. Voor dit apparaat is echt niets te gek. 

Specificaties:

1200 Watt;

7 Liter mengkom;

Inclusief accessoires;

Extra krachtig.

Voordelen:
 • Voor de echte liefhebber
 • Koken en bakken ging nog nooit zo gemakkelijk
 • Staande voet
Nadelen:
 • Neemt veel ruimte in
Actuele Prijs Bol.com

Koopadvies

Zoals je hebt kunnen zien zijn er veel verschillende soorten handmixers die ieder hun eigen specialisaties hebben. De één is meer geschikt voor het mengen van zachte ingrediënten en de ander is juist superkrachtig en kan alles aan.

Het is van belang dat je voor jezelf weet waar jouw toekomstige handmixer aan moet voldoen. Je zult er immers een tijdje mee moeten doen voordat je weer eens een keer een nieuwe aanschaft.

Ons advies is dan ook om te kiezen waar jij je het best bij voelt. Wanneer je graag en veel in de keuken staat zul je misschien eerder kiezen voor een mixer met een krachtigere motor die meer aan kan. En wanneer je hem eens in de maand gebruikt, zul je misschien eerder neigen naar een wat minder uitgebreid model, dat precies voldoet aan jouw wensen.

Veelgestelde vragen

Zoals eerder benoemd is het belangrijk om voor jezelf te bepalen waar de Kenwood handmixer aan moet voldoen. Voor alle eisen is er een handmixer te vinden die daar op aansluit. Er zijn immers veel verschillende soorten en er is zeker voor ieder wat wils.

Kenwood handmixers hebben verschillende voordelen. Allereerst zijn veel van de handmixers ontworpen zodat de gebruiker een ultiem gebruiksgemak ervaart tijdens het mixen. Daarnaast zijn er veel verschillende modellen. Dit zorgt ervoor dat er veel keuze is. De kans dat er een mixer is die voor jou geschikt is, is hierdoor groot.

Een Kenwood handmixer is het meest geschikt om ingrediënten met elkaar te mengen of te mixen. Afhankelijk van de kracht van de motor kunnen er verschillende soorten zachte en harde ingrediënten met elkaar worden gemengd. Dit doet de mixer geheel automatisch.

Het enige dat de gebruiker hoeft te doen is de ingrediënten toevoegen, de mixer aan te zetten en de mixer te sturen. Voordat je het weet heeft de mixer alle ingrediënten met elkaar gemengd tot een egaal geheel en kun je verder met het koken of bakken van je maaltijd

Meer informatie over Handmixers

Tefal handmixers

Tefal Handmixers

Een handmixer (van Tefal) is tegenwoordig een onmisbaar stuk gereedschap in de keuken. Het stevig…

bosch handmixers

Bosch Handmixer

Om een Bosch handmixer te kunnen kopen, heb je enige kennis nodig van het product….

Philips handmixer

Philips Handmixers

Of je nu room wilt kloppen voor een taart, groenten wilt pureren voor een soep…

kitchenaid handmixers

Kitchenaid Handmixers

Een kitchenaid handmixer is eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. Deze handige, stijlvolle en compacte handmixers…