Een handmixer (van Tefal) is tegenwoordig een onmisbaar stuk gereedschap in de keuken. Het stevig kneden van deeg, roeren, mengen of het opkloppen van de luchtigste slagroom doe je tegenwoordig vaak niet meer met de hand.

Handmatig kneden neem een hoop tijd in beslag en is fysiek best belastend. Slagroom opkloppen is helemaal een lastige klus als je niet over het juiste gereedschap beschikt.

Tefal handmixers beoordeeld

Met een Tefal handmixer bereik je professionele resultaten in een veel kortere tijd en met veel minder moeite. Wanneer je op zoek gaat naar een handmixer zijn er verschillende aanbieders en allerlei factoren waar je op kunt letten bij het maken van een keuze.

Er is zelfs zoveel keuze, dat je het overzicht snel kwijt kun raken. Met deze koopgids helpen we je graag verder op weg! We zetten de beste mixers voor je op een rijtje, dus na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe Tefal handmixer.

Wat is een Tefal Handmixer?

Een Tefal handmixer is een fijne keukenhulp die al tientallen jaren deel uitmaakt van de uitrusting van een goede keuken. Iedereen die weleens een pakje slagroom heeft opgeklopt met een ouderwetse garde, weet hoe onmisbaar een handmixer is.

Het apparaat kent vaak verschillende standen, zodat de snelheid van de mixer eenvoudig geregeld kan worden. De snelheid van de mixer is door een knop op de mixer tijdens het mixen aan te passen. Eerst zorg je er op de laagste stand voor dat de ingrediënten al wat met elkaar gemengd zijn, daarna voer je de snelheid rustig op om het zware werk voor elkaar te krijgen.

Er zijn vaak enkele opzetstukken beschikbaar voor de handmixer, speciaal om te roeren, kneden, kloppen of mengen. Voor elke klus klik je de juiste opzetstukken makkelijk in de daarvoor bestemde gaten. Ze borgen zichzelf, en je kunt dus meteen aan het werk!

Het gebruik van een Tefal handmixer scheelt je zo niet alleen een hoop spierpijn en tijd. Doordat een mixer veel krachtiger en constanter is, kom je tot een echt professioneel resultaat.

Afhankelijk vanwaar je de mixer het meest voor gebruikt, zijn er verschillende extra’s ontwikkeld. Een houder met een kom zorgt ervoor dat je bij langdurig kloppen het apparaat al het werk kunt laten doen. Ben je een echte bakker? Deeg goed kneden voor het luchtigste brood doe je met bijgeleverde deeghaken.

Welke soorten Tefal Handmixers zijn er?

Bij het uitzoeken van een handmixer kijk je naar verschillende factoren. Wanneer je de mixer gewoon op je aanrecht zijn werk wilt kunnen laten doen, is het handig om een apparaat uit te zoeken dat door middel van een staander in de bijgeleverd bak gericht kan worden. Jij doet eventjes wat anders, terwijl de mixer je het zware werk uit handen neemt.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op het vermogen van de handmixer. Voor de hobbykok die af en toe wat verse slagroom wil kloppen of een mooi beslag wil kunnen draaien, zal een vermogen tot 400 watt voldoende zijn.

Voor het zwaardere werk, zoals het kneden van verschillende broden achter elkaar, wordt een handmixer met een hoger vermogen aangeraden, om te voorkomen dat de motor oververhit.

Top 5 Beste Tefal Handmixers

In onderstaand overzicht hebben we de top 5 Handmixers van Tefal voor je op een rijtje gezet. Bekijk rustig de verschillen en kies een model dat het beste bij jouw budget en wensen past.

Beste Prijs / Kwaliteit
1. Tefal Prep’Mix+ HT4621 Handmixer

De Tefal Prep’Mix+ HT4621 - Handmixer is een veelzijdig apparaat dat zeker een aanvulling op je keuken zal zijn. Door de vele mogelijkheden en het krachtige vermogen bereik je snel de beste resultaten. De meegeleverde RVS gardes mixen lichte ingrediënten als slagroom en beslag, terwijl de deeghaken zwaarder kneedwerk moeiteloos aankunnen. Met 5 snelheden en een turbofunctie heb je totale controle over het hele proces.

Specificaties:

Aantal snelheden: 5 snelheden

Ergonomische handgreep: ja

Licht in de hand: ja

Softstart: ja

Vaatwasser veilig: ja

Turbofunctie: ja

Vermogen: 450 watt

Inclusief accessoires: RVS kloppers/garde, RVS deeghaken

Wat valt op?

Een uitermate degelijke, allround handmixer, die ook zwaarder werk aan kan. Een degelijke optie voor een scherpe prijs.

Voordelen:
 • Een hoog vermogen
 • Verschillende snelheden en een turbofunctie
 • Geleverd met RVS staafmixer voet
Nadelen:
 • Deze mixer heeft geen puls functie
ACTUELE PRIJS
Goede Staande Mixer
2. Tefal Prep’Line HT4121 Handmixer

De Tefal Prep’Line HT4121 is een oerdegelijk mixer die je het leven nog makkelijk maakt door de bijgeleverde mengkom van 2,5 liter. Met een vermogen van 450 watt kan deze mixer ook het zwaardere werk aan, en klop je binnen no time slagroom, eiwitten of een cakebeslag. Het vasthouden van een mixer terwijl je klopt kan na verloop van tijd redelijk wat kracht gaan kosten. Door de mixer op de voet te plaatsen, klop je je cakebeslag moeiteloos minutenlang.

Specificaties:

Aantal snelheden: 5

Ergonomische handgreep”

Licht I de hand: nee

Softstart: ja

Vaatwasser veilig: ja

Turbofunctie: ja

Vermogen: 450 watt

Inclusief accessoires: RVS kloppers/garde, RVS deeghaken, Mengkom

Wat valt op?

Een goede, staande mixer die door veel mensen als een zeer degelijk en goed apparaat ervaren wordt.

Voordelen:
 • Door het hogere vermogen is langer kloppen geen probleem
 • De mengkom en houder zorgen ervoor dat langer kloppen geen enkele kracht kost
Nadelen:
 • De luchtafvoer van de mixer zit aan de voorkant. Bij stuivende zaken zoals bloem is het dus belangrijk om rustig op te starten.
ACTUELE PRIJS
3. Tefal Powermix Silence HT6525

Wanneer je op zoek bent naar een uiterst krachtige, maar ook zeer stille Tefal handmixer, dan is de Tefal Powermix Silence - HT6525 een goede optie. Het apparaat is uitermate stil door de geoptimaliseerde luchtstroom en de geavanceerde geluiddempende technologie. Met een vermogen van wel 600 watt kan deze handmixer ook de zwaarste taken in de keuken aan.

Specificaties:

Aantal snelheden: 6 of meer

Ergonomische handgreep: Ja

Licht I de hand: Nee

Softstart: Nee

Vaatwasser veilig: Nee

Turbofunctie: Ja

Vermogen: 600 watt

Inclusief accessoires: RVS kloppers/garde, RVS deeghaken

Wat valt op?

Een uitermate degelijke mixer, die zonder overlast het zwaarste werk gedaan krijgt. De prijs voor dit vermogen betaal je een beetje in het gewicht en de grootte van het apparaat.

Voordelen:
 • Zeer hoog vermogen
 • Geluiddempende technologie
Nadelen:
 • Relatief groot en zwaar
Actuele Prijs Bol.com
4. Tefal Prep’Mix HT450B Handmixer

De Tefal Prep’Mix HT450B is de ideale mixer als je niet zoveel ruimte in je keuken hebt, maar toch de voordelen van een Tefal handmixer in huis wilt halen. Door haar compacte design, maar uitstekende vermogen, geniet je van de voordelen van een mixer, zonder teveel ruimte in te leveren.

Specificaties:

Aantal snelheden: 5

Ergonomische handgreep: Ja

Licht I de hand: Ja

Softstart: Ja

Vaatwasser veilig: Ja

Turbofunctie: Ja

Vermogen: 450 watt

Inclusief accessoires: RVS kloppers/garde, RVS deeghaken

Wat valt op?

Een slimme keuze als je minder plek in huis hebt, maar toch op zoek bent naar een handmixer. De mixer is daarnaast zeer licht, wat sommige mensen minder degelijk vinden aanvoelen.

Voordelen:
 • Een zeer compacte mixer
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Voldoende vermogen voor zwaarder werk
Nadelen:
 • Door de compacte vormgeving vinden sommigen mensen de mixer te licht aanvoelen.
ACTUELE PRIJS
5. Tefal Powermix Silence HT650E Handmixer

Wanneer je een stille handmixer zoekt dan is deze Tefal Powermix Silence een ideale keukenhulp waarmee je jouw beslag mooi glad kunt mixen. Vanwege zijn vermogen van 600 Watt is hij bovendien ook goed te gebruiken voor het zwaardere werk wat hem ook direct voor allround en professioneel gebruik een ideale Tefal handmixer maakt.

Voordelen:
 • Stille en krachtige motor van 600 watt
 • Goed handvat met veel grip
 • Variabele snelheid + turbo stand
Nadelen:
 • Groot en zwaar
Actuele Prijs Bol.com

Koopadvies 

Na het lezen van deze koopgids, zie je dat je op het gebied van Tefal handmixers voldoende keuze hebt.

Samengevat is het zo dat de ideale mixer voor jouw situatie van een aantal zaken afhangt: het vermogen dat nodig is voor werk dat je de handmixer wilt laten doen. De plaats die je in de keuken voor de mixer hebt.

En tot slot de frequentie waarmee je de mixer wilt gaan gebruiken en hoeveel waarde je hecht aan de manier om de mixer zo te installeren dat je deze niet meer hoeft vast te houden.

Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte en vind je het prettig dat een mixer licht in de hand ligt, dan kies je voor de Tefal Prep’Mix HT440B.

Een mooie open keuken en gezellig bakken, maar geen zin om je familie te storen als ze een film zitten te kijken? Dan kies je voor de Tefal Powermix Silence HT6525.

Ultiem gemak en een minimale inspanning ervaar je met de Tefal Prep’Line HT4121 Mixer – Incl mengkom.

Veelgestelde vragen

Dat hangt af deels af van je eigen voorkeuren. Wanneer je het niet zo goed weet en een goede allround mixer zoekt, vinden wij de Tefal Prep’Mix+ Handmixer een goede aanrader met een prima prijs-kwaliteit verhouding. De Tefal Powermix Silence Handmixer is iets duurder, maar kwam op de website van Kieskeurig in 2022 als beste uit de test.

Over het algemeen kunnen we wel stellend at alle Tefal handmixers in principe goed zullen voldoen en je niet snel een verkeerde keuze zult maken.

Dit hangt van de mixer af, en voor sommige mensen zijn de meegeleverde accessoires doorslaggevend. Zo kunnen een standaard en een mengkom je nog meer werk uit handen nemen. Standaard vind je bij een Tefal handmixer altijd kloppers en deeghaken.

Met kloppers klop je bijvoorbeeld slagroom of een luchtig beslag. De RVS kneedhaken zorgen ervoor dat je een perfect stugger deeg kunt maken, zoals pizza- of brooddeeg.

Een Tefal handmixer gebruik je voor het kneden, kloppen, roeren en mengen. Vaak vind je ze terug in bakrecepten waar je ze gebruikt voor het kloppen van eieren en eiwitten. Het opkloppen van slagroom en het bereiden van pannenkoekenbeslag of koekjes- en brooddegen.

Meer informatie over Handmixers

Kenwood handmixers

Kenwood Handmixers

Het vergt de nodige energie en moeite om voor jou de perfecte Kenwood handmixer uit…

bosch handmixers

Bosch Handmixer

Om een Bosch handmixer te kunnen kopen, heb je enige kennis nodig van het product….

Philips handmixer

Philips Handmixers

Of je nu room wilt kloppen voor een taart, groenten wilt pureren voor een soep…

kitchenaid handmixers

Kitchenaid Handmixers

Een kitchenaid handmixer is eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. Deze handige, stijlvolle en compacte handmixers…