Ben je op zoek naar een nieuwe AEG keukenmachine? Dan doe je dit voornamelijk om er veel gemakken van te krijgen.

Dankzij de keukenmachines kun je immers alle maaltijden bereiden, waardoor je niet lang meer bezig bent in de keuken. Met een groot aantal modellen op de markt is er ook altijd wel een variant te vinden die helemaal bij jou gaat passen.

AEG Keukenmachine kopen

Aan de hand van een groot aantal factoren en modellen kun jij ervoor zorgen dat je ook profiteert van de eenvoud van het apparaat. Maar hoe zorg je dan voor het maken van de beste keuze voor in jouw keuken?

Onderstaande koopgids geeft jou daarom de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden, de voor- en nadelen van bepaalde modellen en wat je er allemaal mee kunt. Jij kunt dan overgaan op het aanschaffen van jouw AEG keukenmachine.

Waarom is een AEG keukenmachine handig voor in de keuken?

Een AEG keukenmachine is een multifunctioneel apparaat, waar je veel verschillende functies op terug kunt vinden. Het is voornamelijk een apparaat die je kunt gebruiken als je graag bakt.

De keukenmachine kan namelijk kloppen, mengen en kneden. Je krijgt daarom altijd een machine met een arm en een mengkom eronder. De grote open kom zorgt ervoor dat je alle ingrediënten erin kunt plaatsen. Dankzij de bijgeleverde garde en klopper kun je alles goed door elkaar mengen en luchtig mengen. Iedere taart of cake kan er dus mee gemaakt worden.

De AEG keukenmachines zijn daarnaast ook geschikt voor het bereiden van een groot aantal andere maaltijden. Je kunt namelijk ook zelf brood bakken of mengsels maken die je kunt gebruiken voor avondeten.

De uitgebreide varianten hebben bovendien functionaliteiten die kunnen snijden, hakken en raspen. Uitgebreidere maaltijden kun je dus ook realiseren en je zorgt dat je geen kracht meer uit hoeft te oefenen.

Alles wordt eenvoudiger dankzij een AEG keukenmachine en je geeft jezelf de gelegenheid om meer te genieten van de maaltijden die je bereidt. Vooral vanwege de grote aantal functionaliteiten kun je het model aanpassen aan de hulp die je nodig hebt in de keuken.

Welke AEG keukenmachines zijn er?

Je hebt een AEG keukenmachine in een groot aantal varianten. Het is daarom belangrijk dat je niet alleen naar de beste machines kijkt, maar ook weet wat de verschillen zijn tussen de modellen.

Zo heb je als eerste de keukenmachine zelf. Dit is de machine die voorzien is van een mengkom en een arm. Je krijgt hier verschillende accessoires bij meegeleverd, waardoor je gelijk aan de slag kunt met bakken en mengen.

Daarnaast is er een blender. Dit is het model dat voornamelijk zorgt voor het mengen van ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan het mengsel voor smoothies en andere drankjes. De ingrediënten zullen hierdoor goed gemengd worden en je kunt bepalen of je het volledig luchtig wilt hebben of juist enkele stukjes erin wilt laten zitten.

Als laatste is er nog de slowjuicer. Dit model perst het sap uit groente en fruit, wat je kunt gebruiken in maaltijden of drankjes.

Voor het zware werk
AEG UltraMix KM4100

De AEG UltraMix KM4100 is een AEG keukenmachine die volledig van metaal is gemaakt. De behuizing zorgt ervoor dat de machine tegen een stootje kan. Het apparaat kent 10 verschillende snelheden, welke je eenvoudig aan kunt passen via de instellingen. Dit zorgt ervoor dat je voor iedere maaltijd de juiste stand in kunt stellen. Het vermogen van 1000 Watt geeft een krachtig apparaat, waardoor alles gemengd en gekneed wordt zonder dat je hier zelf nog veel moeite in hoeft te steken. Dankzij de meegeleverde RVS kommen en andere accessoires heb je een totaalpakket in handen voor in jouw keuken.

Specificaties:

Vermogen: 1000 Watt

Inhoud mengkom: 4,8 liter, 2,9 liter

Snelheden: 10

Turbofunctie: Ja

Voordelen:
 • Een robuust apparaat voor in de keuken
 • Veel accessoires meegeleverd
 • 10 verschillende snelheden
Nadelen:
 • Maakt vanwege zijn vermogen wel wat meer lawaai
ACTUELE PRIJS
Compleet
AEG UltraMix KM4900 Keukenmachine

Als je voor een groot gezin of vrienden wilt koken, is de AEG UltraMix KM4900 de geschikte keuze. Het vermogen van 1000 Watt is namelijk een krachtig apparaat waarmee je alle ingrediënten kunt kloppen, kneden en mengen. Je kunt met deze AEG keukenmachine niet alleen taarten en cakes maken, maar ook toetjes of andere maaltijden. De robuuste behuizing kan tegen een stootje en zal jou voldoende kracht opleveren. De verschillende snelheden kun je eenvoudig inschakelen en de meegeleverde accessoires kun je eenvoudig wisselen.

Specificaties:

Vermogen: 1000 Watt

Inhoud mengkom: 4,8 liter, 2,9 liter

Snelheden: 10

Turbofunctie: Ja

Voordelen:
 • Veel programma’s terug te vinden
 • Geschikt voor grotere gezelschappen
 • Meerdere accessoires en kommen meegeleverd
Nadelen:
 • Geen timer in te stellen
Actuele Prijs Bol.com
Absolute Krachtpatser
AEG Keukenmachine Ultramix KM5520

Wil je een alles-in-een apparaat? Dan is een AEG UltraMix MK5520 een apparaat waar je veel voordelen aan kunt behalen. Deze krachtige keukenmachine heeft een vermogen van 1200 Watt en 10 verschillende stelheden beschikbaar. De twee RVS mengkommen hebben voldoende ruimte voor de grotere gezelschappen en je krijgt meerdere accessoires meegeleverd. Tevens is er een deksel aanwezig om spatten te voorkomen. Je hoeft hierdoor niet de gehele keuken meer schoon te maken.

Specificaties:

Vermogen: 1200 Watt

Inhoud mengkom: 4,8 liter, 2,9 liter

Snelheden: 10

Meegeleverde accessoires: Ja, inclusief beschermende deksels

Voordelen:
 • Diverse accessoires meegeleverd
 • Hoog vermogen van 1200 Watt
 • Meerdere kommen en accessoires meegeleverd
Nadelen:
 • Geen opbergruimte voor het snoer
Actuele Prijs Bol.com

Wat kun je allemaal met een AEG Keukenmachine?

De AEG keukenmachines kennen een groot aantal functies. Het is daarom goed om te weten wat je precies met jouw machine kunt in de keuken. Als eerste kun je er beslag mee maken voor taarten en cakes als in heel Holland bakt. De menghaken en andere accessoires zorgen ervoor dat je de ingrediënten goed met elkaar kunt mengen en het deeg luchtig kunt maken.

Ook kun je het brooddeeg maken, waardoor je niet meer naar de bakker hoeft om brood te halen. Voor de grotere gezinnen en gezelschappen kan dit veel gemakken opleveren en je komt nooit meer zonder te zitten.

Naast het maken van taarten en cakes is het ook mogelijk om andere ingrediënten te mengen. Zo kun je onder andere toetjes maken dankzij de extra snelheden die op de AEG keukenmachine te vinden is. Als je regelmatig met een groot gezelschap eet, kun je jouw visite verrassen met de toetjes die je iedere keer op tafel zet.

Bovendien kun je aan de hand van de snelheden weer geheel andere maaltijden bereiden. De mengkommen zorgen dat je niets door elkaar haalt en meerdere zaken tegelijkertijd kunt bereiden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een AEG Keukenmachine?

Waar wil je hem voor gebruiken?

Bij de aanschaf van een AEG keukenmachine is het verstandig dat je eerst kijkt naar waarvoor je de machine wilt gebruiken. Aan de hand hiervan zijn de functionaliteiten namelijk belangrijk.

Als je hem voornamelijk voor het mengen van beslag wilt gebruiken, heb je een minder uitgebreide machine nodig dan wanneer je hier ook brood of toetjes mee wilt maken.

Vermogen

Het vermogen van een keukenmachine is ook van belang bij de aanschaf. Het vermogen geeft de kracht van het apparaat aan. De meeste machines hebben een vermogen van 1000 Watt. Ook zijn er krachtigere varianten tot 1200 watt te vinden. Hiervoor kijk je onder andere naar de gezinsgrootte en opnieuw waarvoor je hem wilt gebruiken.

Accessoires

Bij verschillende keukenmachines worden accessoires meegeleverd. Over het algemeen is er te allen tijde een garde en menghaak terug te vinden. Echter zijn er ook uitgebreidere pakketten te verkrijgen, waardoor je een volledig pakket hebt en geen accessoires meer ontbreken.

Inhoud mengkom

De inhoud van de mengkom is belangrijk om te bepalen of je er voldoende in kunt maken. Hoe groter het gezin, hoe meer ruimte je nodig hebt. Een mengkom van 4,8 liter geeft jou bijvoorbeeld meer mogelijkheden dan alleen een mengkom van 2,9 liter. Verschillende modellen geven jou twee mengkommen, waardoor je nog meer aanpassingen kunt doen en voor meerdere personen een maaltijd kunt bereiden.

Timer

Een timer geeft veel gemakken in de keuken. Dankzij deze timer hoef je namelijk niet op te letten wanneer de ingrediënten gemengd zijn. Als je deze op het apparaat wenst te hebben, moet je goed bij de specificaties kijken. Zo voorkom je dat je niet van dit gemak kunt genieten.

Prijs / kwaliteit

Als je een hoge prijs betaalt voor jouw nieuwe keukenmachine wil je ook dat de kwaliteit goed is. Het model moet daarom een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Je kunt hiervoor kijken bij de recensies, maar ook voor jezelf bepalen hoeveel je wilt besteden aan jouw apparaat. Zo heb je te allen tijde het beste in handen.

Garantie

De keukenmachine is een apparaat dat veel gebruikt wordt. Indien er iets kapotgaat, wil je ook profiteren van de garantie die erop te vinden is. De duur van de fabrieksgarantie kan per merk of model verschillen. Zorg daarom dat je weet wat jou te wachten staat en wat er onder de garantie valt.

Wat zijn de voor- en nadelen van de AEG keukenmachine

Voordelen

Een van de voordelen van de AEG keukenmachines is de aanwezigheid van een groot aantal accessoires. Veel modellen hebben de standaard accessoires al meegeleverd, waardoor je gelijk kunt beginnen. Ook de mengkommen kennen een grote inhoud. Zowel de 2,9 als de 4,8 liter zorgen voor meerdere mogelijkheden voor jouw maaltijden.

De robuuste behuizing van ieder model kan tegen een stootje, waardoor je hem elke dag in kunt zetten in de keuken en niet bang hoeft te zijn dat jouw machine snel kapotgaat.

Nadelen

Een van de nadelen van de AEG keukenmachines is het ontbreken van een opbergruimte voor het snoer. Je kunt jouw apparaat hierdoor niet altijd eenvoudig opbergen en moet opletten hoe je het snoer plaatst. Daarnaast maken veel apparaten met veel vermogen lawaai. Je zult hierdoor te allen tijde horen dat de ingrediënten gemengd worden.

Een ander nadeel is de grootte van het apparaat. Je hebt ruimte nodig om deze op te bergen of op het aanrecht te hebben zijn. Verplaatsen gaat daarbij moeilijk, doordat de keukenmachine een relatief zwaar gewicht heeft.

Koopadvies

Het kopen van een goede AEG keukenmachine is vooral gebaseerd op jouw wensen en eisen. De verschillende modellen kennen veel overeenkomsten, maar ook enkele verschillen. Door een goede vergelijking te maken, geef je jezelf de gelegenheid om geen accessoires en functionaliteiten over het hoofd te zien. Ook kun je de functionaliteiten bekijken om een goede keuze te maken.

Vergeet daarbij ook niet om jouw budget mee te nemen in de zoektocht. Het budget kan namelijk een geheel ander beeld met zich meebrengen en je kunt gerichter kijken naar de modellen en functionaliteiten. Vooraf een budget instellen kan jou helpen.

Veelgestelde vragen

Er zijn een groot aantal verschillende keukenmachines beschikbaar. Denk hierbij aan de modellen die voornamelijk geschikt zijn voor het bereiden van taarten en cake, maar ook modellen waarmee je brood kunt maken of andere ingrediënten kunt mengen.

Bovendien zijn er uitgebreidere en minder uitgebreide varianten terug te vinden op de markt. De functionaliteiten verschillen aanzienlijk en je kunt ook genieten van de grootte van de mengkom.

Een AEG keukenmachine komt in meerdere prijsklassen. Er is daarom altijd een model te vinden die binnen jouw budget past. Iedere prijsklasse brengt eigen functionaliteiten met zich mee.

Je moet er wel op rekenen dat je een relatief hoog bedrag moet vrijmaken om voor een uitgebreide variant te kijken. Het is daarom ook afhankelijk van jouw budget wat de keukenmachine precies gaat kosten en wat je er allemaal mee kunt.

Met een keukenmachine van AEG kun je veel ingrediënten mengen, kloppen en kneden. Het is daarom een multifunctioneel apparaat voor in jouw keuken.

De machine kan daarbij ingesteld worden op een groot aantal snelheden, waardoor je zelf geen kracht meer uit hoeft te oefenen voor het klaarmaken van de gerechten.

De AEG keukenmachine kan op ieder moment van de dag ingezet worden en je hoeft vrijwel niet meer na te denken tijdens het gebruik hiervan.

Welke keukenmachine beter is, is afhankelijk van jouw wensen en eisen. AEG en KitchenAid hebben allebei hun eigen functionaliteiten en de manier waarop de instellingen geplaatst kunnen worden.

Tevels beschikken de modellen allemaal van hun eigen voordelen en nadelen. Ieder merk kan jou dus op een geheel andere manier helpen in de keuken en je moet goed voor jezelf bepalen welk merk het beste bij je past. Geen enkel model is daarom beter dan de andere.

Meer informatie over Keukenmachines

braun keukenmachine in de keuken

Braun keukenmachines

Een keukenmachine van Braun aanschaffen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk veel verschillende Braun…