Heel wat mensen waren blij toen de eerste handmixer verscheen. Wat een ideaal apparaat. Geen grote keukenmachine die veel plaats inneemt in je keuken, maar een handzame mixer die je na gebruik gewoon opbergt in je keukenkastje.

En dan niet zomaar een apparaat. Maar de handmixer helpt je enorm bij het bereiden van onder meer slagroom, beslag of deeg. Het is niet voor niets dat de handmixer in veel huishoudens het favoriete apparaat is.

beste handmixers getest

De handmixer werkt elektrisch en is in het bezit van diverse losse onderdelen. Veel handmixers beschikken over meerdere snelheden. Bewerk je een vloeibaar mengsel, dan is het handig om een lage snelheid te kiezen. Anders heb je de hele keuken onder de spetters zitten. Wil je een heel luchtig deeg kneden, dan is juist een hogere snelheid noodzakelijk.

Wil jij meer weten over de ideale mixer voor jou? Wij deden een onderzoek naar de beste handmixers. Profiteer van de informatie en kies precies die handmixer die aansluit bij jouw wensen.

Overzicht geteste Handmixers

Wil je direct weten wat de beste handmixers zijn? Hieronder vind je direct een kort overzicht. Verder in dit artikel vind je alle informatie, een uitgebreide analyse en de voor- en nadelen per handmixer.

De beste handmixers van 2024

Je zoekt een goede handmixer? Wij deden alvast een onderzoek voor je. We bekeken 7 verschillende modellen en per product geven we je een duidelijke beschrijving. Zo zie jij in een oogopslag welke handmixer het beste voldoet aan jouw wensen.

Elke handmixer die we noemen is van goede kwaliteit. Het verschil zit hem voornamelijk in de prijs, het design, de snelheden, prijs en het vermogen.

Goede Prijs / Kwaliteit
1. Bosch MFQ36460 ErgoMixx handMixer met mengkom

Zoals de titel al doet vermoeden, wordt deze mixer geleverd met een handige mengkom. Deze Bosch is zeer veelzijdig en gaat je enorm helpen in je keuken. De krachtige handmixer beschikt over een vermogen van 450 watt waarmee je alle ingrediënten wel kunt bewerken. De mixer werkt elektrisch en ligt lekker in je hand maar is ook vrij geruisloos.


De 5 snelheden zijn ideaal en ook de turbostand zal vaak goede diensten bewijzen. Koop je deze mixer, dan ontvang je tegelijk een mengbeker, een mixerstaaf, twee kloppers en twee kneedhaken. Alle accessoires mogen in de vaatwasser. Het snoer is ruim 1.30 meter en geeft je veel bewegingsruimte.

Voordelen:
 • Licht in de hand
 • Volledige set
 • 450 Watt
 • Vaatwasmachinebestendig
Nadelen:
 • Licht materiaal
Actuele Prijs Bol.com
Ook voor stevig beslag
4. Philips Viva Collection HR3740/00 Handmixer

Is deze Philips voor jou wellicht de perfecte handmixer? Dit krachtige apparaat heeft een vermogen van 450 watt. Met de bijgeleverde deeghaken kneed je zelfs het stevigste deeg. Je hebt de keuze uit vijf verschillende snelheden en een turbofunctie. De accessoires mogen in de vaatwasser gereinigd worden. Deze multifunctionele handmixer komt in veel keukens goed van pas.

Voordelen:
 • 450 Watt
 • Accessoires mogen in vaatwasser
Nadelen:
 • Snoerlengte is met 1,2 meter niet heel lang
Actuele Prijs Bol.com
Roestvrijstalen Handmixer
5. KitchenAid 5KHM9212ECU Handmixer

Houd je van mixen en kneden op veel verschillende snelheden, dan is deze handmixer voor jou ideaal. Je hebt maar liefst de beschikking over 9 verschillende standen. Dat doet lang niet elke handmixer deze KitchenAid na.


De mixer is te gebruiken bij allerlei soorten deeg en beslag. Het apparaat is gemaakt van roestvrijstaal en daarom extra duurzaam. Uiteraard worden er diverse accessoires bijgeleverd. Het snoer is 1,5 meter lang, zodat je meer dan voldoende bewegingsruimte hebt en de mixer op diverse plekken kunt gebruiken.


Voordelen:
 • Lang snoer
 • 9 Snelheden
Nadelen:
 • Vermogen van 240 Watt
Actuele Prijs Bol.com
Multifunctionele Krachtpatser
6. Braun MultiMix 3 Handmixer

Wat een krachtpatser is deze handmixer. Wat zeg je van 500 Watt? Je kunt het haast niet verzinnen of het is te doen voor dit apparaat. Er zijn veel opzetstukken bij deze krachtige mixer, zodat je kunt kiezen voor allerlei toepassingen. Als accessoires heeft de handmixer niet alleen gardes en deeghaken, maar ook een handige staafmixervoet.


Met recht mag je deze Braun een multifunctionele handmixer noemen. Wil je wisselen van opzetstuk, dan doe je dat door slechts een druk op de knop. Het gewicht van de mixer ligt, door de verticaal geplaatste motor, niet in je hand, maar in de kom. Dit vergroot het gebruikersgemak enorm. Er zijn 5 verschillende snelheden en een turbostand. De accessoires kunnen na gebruik zo in de vaatwasser, dus jij hoeft je afwasborstel er niet bij te pakken.

Voordelen:
 • Vermogen van 500 watt
 • Ligt fijn en licht in de hand
 • Volledig set
Nadelen:
 • Meer lawaai door meer vermogen
Actuele Prijs Bol.com

Wat is een handmixer?

We noemen een handmixer ook wel een klopper of gewoon een mixer. Met dit apparaat mix je allerlei ingrediënten. Je hebt een kom nodig voor bijvoorbeeld slagroom, eiwitten of beslag en met de handmixer klop, mix of meng je dan deze ingrediënten.

De meeste modellen hebben twee gardes. Soms beschikt de mixer ook nog over deeghaken. Deze klik je vast in de mixer. Bak je regelmatig cake, taart of koekjes, dan komt een mixer goed van pas. Handmixers hebben vergeleken met keukenmachines vaak wel minder vermogen en een kleinere mengkom. Het prettige aan een handmixer is echter dat hij zo handzaam is en veel minder ruimte inneemt in je keuken.

Nu is de ene handmixer de andere niet en zijn er ook modellen die bijna voor een keukenmachine door kunnen gaan. Deze worden dan bijvoorbeeld ook met een vaste beslagkom geleverd.

Handmixers zijn er van verschillende merken en de meest populaire modellen zijn KitchenAid, Kenwood, Smeg, Philips, Braun, Bosch, Tefal en AEG.

Waar gebruik je een handmixer voor?

Veel mensen gebruiken een handmixer alleen voor het kloppen van slagroom of het mixen van beslag. Alle handmixers zijn geschikt voor dit vrij lichte mengen en kloppen. Ga je kloppen, dan gebruik je de bijbehorende gardes en wil je kneden, dan pak je de deeghaken.

Er zijn echter ook producten waar je meer mee kunt. Zelfs zwaar deeg kneden is een optie als je een handmixer met veel vermogen neemt. Sommige handmixers kunnen bijna concurreren met een keukenmachine.

Zeker als je een model neemt met een vaste mengkom. Daar staat de mixer ook gewoon in, dus tijdens het mixen, kneden en kloppen heb je zelf de handen vrij.

Er zijn ook nog tussenmodellen. Deze mixers worden geleverd met een losse kom. En dan zijn er nog mixers die zelfs beschikken over een staafmixer functie.

Een handmixer gebruik je dus vooral voor het maken van beslag, het kloppen van ingrediënten en het kneden van deeg.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een handmixer?

Wanneer je een nieuwe handmixer gaat kopen is het belangrijk om een goede keuze te maken. Onderstaand een aantal belangrijke aandachtspunten die je mee kunt nemen in je keuze voor een goede handmixer voor jou.

Hoe vaak bak je? Meerdere keren per week of alleen heel af en toe in het weekend? In het laatste geval heb je een minder luxe handmixer nodig.

Wat bak je vooral? Is dat beslag voor koekjes of cake en gaat het niet om het kneden van zwaar deeg? Dan is een model met minder vermogen een goede keus.

Wil je de handmixer echter vaak en heel veelzijdig inzetten ook voor zwaarder werk, neem dan een multifunctioneel model met veel vermogen en diverse snelheden. Een handmixer met een vaste mengkom is in dit geval ook een aanrader.

Hoeveel kracht heeft de handmixer? Zie je een handmixer van 150 watt, dan heeft die een minder sterke motor dan een model van 300 watt. Bak je regelmatig brood, dan heb je een krachtige motor nodig.

Gebruik je de mixer vooral om slagroom te kloppen of cakebeslag te bereiden, dan is minder vermogen ook prima. Dit aspect vertelt niet direct iets over de kwaliteit, maar wel over de capaciteit.

De meeste mensen vinden een mixer van minimaal 300 watt wel het prettigst in gebruik.

Over het algemeen beschikken handmixers over verschillende snelheidsstanden. Meestal is er ook wel een turbostand aanwezig. Heel normaal zijn drie snelheden, maar er zijn ook handmixers waarbij je kunt kiezen uit vijftien verschillende standen. Wat vind jij prettig?

De meeste mixers met de hand maken niet heel overdreven veel geluid. Zeker niet als je ze vergelijkt met de mixers van vroeger.

Welke accessoires worden direct meegeleverd? Alleen gardes of ook deeghaken? Is het voor jou een voordeel dat er extra meegeleverde accessoires bij de mixer zitten, of ga je die helemaal niet gebruiken?

Bekijk wat je echt nodig denkt te hebben. Sommige mensen vinden het handig als er een beslagkom wordt meegeleverd. Of zij kiezen zelfs voor een handmixer met een staafmixer functie.

Is de handmixer vaatwasmachinebestendig? Zeker als je brood bereidt met de handmixer, is het handig als de deeghaken in de vaatwasser kunnen.

Soms zijn haken helemaal niet los te maken van de mixer, dus dan moet je ze zelf schoonmaken met een sponsje of afwasborstel.

De kwaliteit is een belangrijk aspect van handmixers. Kijk goed naar de motor en ook naar de materialen die zijn gebruikt want hoe meer je de handmixer gebruikt hoe belangrijker de kwaliteit wordt.

Handmixers zijn er in allerlei prijscategorieën. Duurder betekent niet altijd beter, vooral jouw persoonlijke wensen zijn van belang. Ben je op zoek naar een goede handmixer voor een scherpe prijs kijk dan ook naar de actuele Handmixer aanbiedingen.

Op de meeste merken krijg je garantie. Zeker als je een vrij luxe en aardig dure handmixer aanschaft, wil je natuurlijk wel weten of je recht hebt op garantie.

Wat is het verschil tussen een handmixer, staafmixer en blender?

Wat kun je nu het beste kopen? Een handmixer, een staafmixer of een blender? Doen deze keukenapparaten niet allemaal hetzelfde? Voor een gedeelte wel, maar toch zijn het best heel verschillende apparaten.

Met een handmixer klop, kneed en meng je. De mixer bestaat uit een handstuk waarin je opzetstukken zet. Vaak gaat het om twee kneedhaken of twee gardes.

Een staafmixer gebruik je vooral om iets te vermalen, te pureren, te kloppen en te mengen. Blenders zijn perfect voor het snel mixen van onder meer smoothies, sauzen en soepen.

Wat kun je allemaal bewerken met een handmixer?

Een handmixer is vooral bedoeld voor het mengen van allerlei soorten deeg. De roterende werking van de mixer bevordert het ontstaan van een luchtig deeg.

Handmixers zijn veelzijdig in gebruik en kunnen voor allerlei deegsoorten worden gebruikt. Aan welke gerechten kun je zoal denken?

– Cake, Koek, Brood, Taart, Pizza, Pasta, Slagroom, Mayonaise en Saus.

Koopadvies

Wat is voor jou nu een goede handmixer? Dit hangt ook voor een stukje af van de keukenapparaten die je al in huis hebt. Zijn er al een staafmixer en keukenmachine aanwezig, dan is het vermogen van de handmixer minder belangrijk.

Wil je vooral mixen en kneden met je handmixer, zorg dan voor een vermogen van minstens 500 watt. In dit geval is het ook wel heel handig als er al een mengkom aanwezig is.

Zet je hem dus zo’n beetje in als een keukenmachine, neem dan echt een multifunctioneel model met diverse opzetstukken. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld ook een staafmixer functie.

Wat ben je dus voornamelijk van plan met je handmixer? Alleen slagroom of vrij licht beslag mixen? Dan is een mixer met een vermogen van 300 watt een prima keus.

Is het design voor jou van belang? Dan kijk je ook goed naar hoe het apparaat er uitziet.

Veelgestelde vragen

Je gebruikt een handmixer voor een groot deel voor dezelfde dingen als een keukenmachine. Denk aan het maken van beslag, het kneden van deeg en het kloppen van slagroom. Meestal worden er direct deeghaken en gardes meegeleverd.

Bij een handmixer heb je nog wel een losse kom nodig en je moet hem zelf vasthouden tijdens het mixen. Al zijn er zeker ook handmixers waarbij de beslagkom direct wordt meegeleverd.

Dan wordt het verschil tussen een keukenmachine en een handmixer meteen een stukje kleiner.

Handmixers zijn verkrijgbaar met een heel verschillend vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe sterker meestal de motor van de handmixer. Een zwaarder vermogen is fijn omdat de mixer dan meer kracht heeft om ingrediënten te verwerken.

Kies het liefst voor een handmixer met minstens een vermogen van 300 watt. Let echter niet alleen op het vermogen, want ook de kwaliteit van de motor is van belang.

De meeste handmixers hebben meerdere standen, maar dat is niet bij alle modellen het geval. Soms heb je alleen de stand aan en de stand uit en is er maar 1 snelheid mogelijk. Meerdere standen zijn wel prettig, want dan kun je het apparaat op diverse snelheden laten werken. De meeste voorbereidingen vragen daar ook echt om.