Het is niet raar dat je je zinnen hebt gezet voor een Moulinex keukenmachine. Tijden veranderen en je kunt nu helemaal meegaan met de laatste mogelijkheden van moderne keukenmachines.

Vroeger was het niet meer dan normaal dat vrouwen de halve dag bezig waren met het voorbereiden van de maaltijd. Nu hebben we allemaal een drukke baan. Gelukkig hoeft dit absoluut niet ten koste van een goede en smaakvolle maaltijd te gaan.

Moulinex Keukenmachine

Keuken machines zijn ideaal voor mensen die het zichzelf graag iets gemakkelijker maken. Of je nu vooral simpele maaltijden bereidt of graag uitgebreid in de keuken aan de gang gaat, een keukenmachine neemt je heel veel werk uit handen.

Je bent dus op zoek naar een keukenmachine, maar de vraag is nog of dit een Moulinex moet worden. Hier kom je achter als je veel informatie hebt over het betreffende product.

Je vergelijkt de Moulinex keukenmachine met andere keukenmachines. Natuurlijk doe je dit onderzoek niet allemaal zelf. Daar heb je tegenwoordig koopgidsen voor. Hier vind je een gids met alle relevante informatie over Moulinex keukenmachines.

Wat kun je allemaal met een Moulinex keukenmachine?

Een Moulinex keukenmachine is een apparaat waarmee je allerlei soorten gerechten kunt bereiden. Er zijn veel verschillende functionaliteiten aanwezig.

Eigenlijk vervangt de keukenmachine allerlei tijdrovende handelingen die je anders zelf zou moeten uitvoeren. Denk aan onder andere snijden, mixen, mengen, blenden en raspen.

De bediening is eenvoudig en spreekt eigenlijk wel voor zich. Heb jij een recept dat je wilt bereiden, dan volg je gewoon de achtereenvolgende stappen en de machine doet het werk.

Wat is er zoal mogelijk?

 • Deeg kneden
 • Vlees malen
 • Groenten of noten hakken
 • Fruit persen

Welke Moulinex keukenmachines zijn er?

Om te bepalen wat voor jou de beste Moulinex keukenmachine is, heb je informatie nodig. Wij beschrijven hieronder een aantal modellen, zodat je zelf kunt bekijken welke specificaties en eigenschappen je het meeste aanspreken.

1. Moulinex Keukenmachine Masterchef Gourmet

Wil je wat meer gemak in de keuken? De Moulinex Masterchef Gourmet is je graag van dienst. Opvallend is de grote inhoud en de vele mogelijkheden van dit apparaat. Slagroom kloppen doe je voortaan in een handomdraai en ook mixen is een fluitje van een cent. Het krachtige vermogen van 1.100 watt en de inhoud van 4.6 liter maken deze keukenmachine heel geschikt voor mensen die graag en veel bakken en kokerellen. Ook de 8 standen zijn ideaal.

Specificaties

• Vermogen: 1.00 watt

• Materiaal kom: kunststof

• Vaatwasbestendig: ja

• Gewicht:

Voordelen:
 • Zonder moeite kneden, mengen, mixen en kloppen van ingrediënten
 • Korte en krachtige werking met pulsestand
 • Onderdelen mogen in vaatwasser
Nadelen:
 • Geen druppelstop, dus machine kan kort nadruppelen
Actuele Prijs Bol.com
2. Moulinex Keukenmachine FP821811 1000 W

Ook deze keukenrobot is een aanwinst voor in je keuken. Je beschikt over 6 verschillende snelheden en met zijn 1000 watt mag dit apparaat zeker ook een krachtpatser genoemd worden. De bediening is eenvoudig en de vergrendeling maakt het apparaat veiliger en bovendien ideaal voor mensen die linkshandig zijn. De mixer heeft maar liefst 28 verschillende functies en aan accessoires ontbreekt er ook weinig.

Specificaties:

Vermogen: 1000 watt

Materiaal kom: kunststof

Vaatwasbestendig: ja

Gewicht: 5,86 gram

Voordelen:
 • Handige opbergmand
 • 1000 Watt
 • Veel accessoires
Nadelen:
 • Inhoud van 3 liter kan aan de kleine kant zijn
Actuele Prijs Bol.com
3. Moulinex Keukenmachine Double Force Compact

Deze moulinex doet natuurlijk zijn naam eer aan. Kracht en snelheid zijn vanzelfsprekend. Prettig is de compacte behuizing, zeker als je beschikt over een iets kleinere keuken. Of een wat beperkter aanrechtblad. Alles wat een keukenmachine moet doen aan blenden, hakken, raspen, mixen en kloppen voert dit apparaat probleemloos voor je uit.

Specificaties:

Vermogen: 800 watt

Materiaal kom: kunststof

Vaatwasbestendig: ja

Gewicht: 3660 gram

Voordelen:
 • Compact en ruimtebesparend
 • Lekker licht en handzaam
Nadelen:
 • Iets minder vermogen van 800 Watt
 • Inhoud van 3 liter kan mengkom iets te klein maken
Actuele Prijs Bol.com
4. Moulinex Keukenmachine Masterchef Gourmet

Deze Masterchef is zeer geschikt voor het kneden van zwaar deeg. Voor een vermogen van 1100 watt is slechts weinig onmogelijk. Ook de grote mengkom biedt je extra veel mogelijkheden tijdens het bakken en kokkerellen. Om je een idee te geven: er is ruimte zat voor circa 40 cupakes of beslag voor 3 reuzepizza’s. Er zijn veel accessoires aanwezig en je zult merken dat alle ingredienten goed gemixt worden. De garde bereikt namelijk moeiteloos de bodem van de kom.

Specificaties:

Vermogen: 1100 watt

Materiaal kom: RVS

Vaatwasbestendig: ja

Gewicht: 6000 gram

Voordelen:
 • Geschikt voor kneden van zwaar deeg
 • Handige softstart
 • Stevige mengkom van roestvrijstaal
Nadelen:
 • Geen anti-drupsysteem
Actuele Prijs Bol.com
5. Moulinex Companion XL keukenmachine 1550 W

Stel je nogal wat eisen aan je keukenrobot, dan is deze Companion vast en zeker al snel jouw beste vriend. Wat is er onmogelijk als een keukenmachine maar liefst 1550 Watt heeft? Natuurlijk zie je al deze voordelen terug in de prijs. De mengkom is bijzonder ruim waardoor je ook grote maaltijden met gemak in een keer kunt bereiden. De temperatuur is in te stellen tot 150 graden, dus ook dat biedt je veel opties.

Specificaties:

Vermogen: 1550 watt

Materiaal kom: RVS

Vaatwasbestendig: ja

Gewicht: 7,4 gram

Voordelen:
 • 12 standen
 • Grote mengkom
 • Veel vermogen
Nadelen:
 • Geen sapcentrifuge meegeleverd
 • Prijs
Actuele Prijs Bol.com

Welke accessoires zitten er bij een Moulinex Keukenmachine?

 • Verschillende soorten messen
 • Een mengkom met deksel
 • Een deeghaak
 • Een garde
 • Een klopper
 • Een hakmolen
 • Een blender
 • Een citruspers

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Moulinex Keukenmachine?

Waar wil je hem voor gebruiken?

Hoe veelzijdig wil je de keukenmachine inzetten? Sommige keukenmachines van Moulinex zijn voornamelijk bedoeld voor het koken. Wil je echter meer doen met het apparaat, dan is het belangrijk om te zoeken naar een model dat meer mogelijkheden biedt.

Je kunt de machine onder meer laten hakken, versnipperen, bruineren, mengen, fijnhakken, kloppen, kneden, enz. Kijk dus goed naar je wensen voordat je een keukenmachine daadwerkelijk aanschaft. Maatwerk is van belang bij deze aanschaf.

Vermogen

De power van een keukenmachine is cruciaal. Hoe krachtiger de motor is, hoe minder moeite het apparaat heeft met het verwerken van de ingrediënten.

Bak je graag zelf brood, dan is het ideaal om de keukenmachine het deeg te laten kneden. Dit is een vrij zwaar werk, dus een vermogen van minstens 1000 Watt is dan wel een vereiste.

Gebruik je de keukenrobot vooral om te kloppen en af en toe iets te mengen of te hakken, dan komt het iets minder aan op een zo groot mogelijk vermogen.

Accessoires

Waar heb jij het meeste plezier van? Houd je niet van spetters in een keuken? Dan is het voor jou belangrijk dat er een goed deksel op de kom zit. Een kom zonder spatdeksel zorgt bij jou voor frustratie.

Vind je het vervelend als er nog wat vloeistof nadruppelt, zorg dan voor een anti-druppelsysteem.

Lijkt het je ideaal om je sapjes te bereiden met de keukenmachine, dan heb je een sapcentrifuge nodig als accessoire.

Wellicht meng jij graag noten in je gerechten, dan is een hakmolen ideaal. Deeghaken en een garde zijn altijd wel aanwezig bij een Moulinex keukenmachine.

Zijn dit onderdelen die je niet denkt te gebruiken, neem ze er dan niet bij. Ze slurpen dan alleen maar ruimte in je keukenkastje op.

Inhoud mengkom

Hoe groot wil je het hebben? Er zijn mengkommen die meer dan 4 liter inhoud kunnen bevatten. Heb jij echter een huishouden van maximaal 3 personen, wat moet je dan met zo’n grote kom? Of je moet heel regelmatig veel bezoek ontvangen en dan graag iets lekkers op tafel zetten.

Ook de mengkom vraagt dus om maatwerk. De inhoud van deze kom bepaalt hoe groot de gerechten zijn die je kunt maken. Denk over deze keus goed na, want een mengkom past meestal precies op een apparaat. Later een grotere of kleinere kom aanschaffen, zal dus niet gemakkelijk lukken.

Denk daarom ook na over de toekomst. Heb je nu genoeg aan een kleine mengkom, maar zou over een paar jaar een grotere kom wel handig kunnen zijn? Bedenk dan dat je in een grotere kom wel kleinere gerechten kunt maken, maar andersom lukt natuurlijk niet.

Snelheid

Hoe meer standen, hoe meer mogelijkheden je hebt op het gebied van snelheid. 3 Standen heb je eigenlijk altijd wel, maar meer kan handiger zijn. Bij de 3 standen is de overgang tussen de verschillende standen vaak best groot.

Dat is niet altijd handig als je iets wilt bereiden.

Dan komt de snelheid meestal best precies. Een keukenmachine met minimaal 9 standen is wel ideaal. Wil je ook ijs crushen, zorg dan voor een machine met een pulse-functie.

Laat je het apparaat regelmatig direct op maximaal vermogen draaien, neem dan een model met een slow-start functie.

Prijs / kwaliteit

Gebruik je de keukenmachine niet vaak, maar vind je het handig om hem bij bepaalde werkzaamheden erbij te pakken, dan is de prijs wellicht belangrijker dan de kwaliteit.

Wordt dit apparaat echter jouw maatje in de keuken en wil je hem vrijwel dagelijks gebruiken, zorg dan voor kwaliteit.

Op den duur ben je dan meestal goedkoper uit, omdat je er vanuit mag gaan dat het apparaat je jarenlang goede diensten zal bewijzen.

Garantie

Zeker als je een machine van een paar honderd euro aanschaft, kijk dan even goed hoe het zit met de garantie. Is er binnen een jaar een bepaald onderdeel kapot, waar heb je dan recht op?

Timer

Vind je het handig als bepaalde werkzaamheden starten op het moment dat jij van te voren aangeeft? Dan is een timer handig. Of wil je zeker weten dat je niet te lang en niet te kort mengt en kneedt, dan is een timer een ideaal hulpmiddel.

Design

En dan als laatste nog het design. Voor de een is dit misschien totaal niet van belang, maar een ander hecht wel veel waarde aan de uitstraling van het apparaat.

Het is natuurlijk ook wel afhankelijk van het feit of je de machine veel op je aanrecht laat staan of niet. Als dat het geval is, dan is een eyecatcher echt een aanwinst.

Wil je het apparaat altijd meteen opruimen en heb je niet veel ruimte in je kastjes, probeer dan een wat compacter model aan te schaffen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Moulinex keukenmachine

Voordelen

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Apparaat maakt over het algemeen niet veel lawaai
 • Mooi design
 • Krachtige motor
 • Garde komt goed op de bodem van de kom
 • Handig bij het kneden van zwaar deeg
 • Makkelijk in gebruik en onderhoud
 • Onderdelen kunnen in vaatwasser
 • Compact
 • Ideaal om heel snel noten te hakken

Nadelen

 • Soms ervaren mensen bij een bepaald model het geluidsniveau toch als te hoog
 • Losse onderdelen bijkopen is vaak prijzig
 • Soms staat de keukenmachine niet stabiel
 • De keukenmachine neemt veel ruimte in beslag op het aanrecht

Koopadvies

Wil je zeker weten dat je de beste Moulinex keukenmachine koopt, dan kunnen we beginnen met een geruststelling. Elke keukenmachine van dit merk is van uitstekende kwaliteit. Wat dat betreft kun je geen miskoop doen.

Toch is het wel van belang om van te voren een uitgebreid onderzoek te doen. Je maakt op die manier uiteindelijk een betere keus. Het gaat dan niet in de eerste plaats om de kwaliteit, maar om de functionaliteit.

Niet elke keukenmachine van Moulinex wordt geleverd met evenveel onderdelen. Is voor jou een bepaalde accessoire cruciaal, neem dan een model waarbij dat aanwezig is.

Ga je regelmatig zwaar deeg kneden, neem dan een keukenapparaat met voldoende vermogen. Let ook op het aantal snelheden en op de inhoud van de mengkom.

Je doet de beste koop als het apparaat precies aansluit bij jouw wensen. Er zijn tamelijk wat verschillen tussen de verschillende machines, dus let tijdens de aankoop goed op.

Mis je geen enkele belangrijke accessoire en is de mengkom groot genoeg?

Sommige mensen gebruiken hun keukenmachine regelmatig bij het bereiden van taarten. Dit kan op zich met elke Moulinex keukenmachine. Een garde of een klopper is altijd wel aanwezig.

Hoe groot zijn echter de taarten die jij het liefst bakt? Of ben jij zo iemand die graag meerdere taarten tegelijk bakt? Dan is een grote Moulines keukenmachine met een ruime mengkom ideaal.

Ook het vermogen speelt in dit geval een rol. Is het vermogen groter, dan kan de mixer het taartbeslag namelijk beter verwerken.

Veelgestelde vragen

Neem je een Moulinex keukenmachine met alleen een aantal basisfuncties, dan kun je onder de honderd euro klaar zijn. Ga je voor een hele uitgebreide keukenrobot, dan is het niet vreemd als je meer dan 800 euro neer moet tellen. De gemiddelde prijs ligt ongeveer rond de 250 euro.

Moulinex keukenmachines zijn bedoeld om te kloppen, kneden en mengen. Door de grote, open kom en de garde en klopper is het makkelijk om eiwit en slagroom te kloppen. Ook als je zwaar brooddeeg lang wilt kneden, is een keukenmachine van Moulinex ideaal. Neem je er extra onderdelen bij, dan kun je ook centrifugeren, hakken en blenden.

Lees eerst de instructies. Losse onderdelen kunnen bijna altijd in de vaatwasser. is dat bij sommige accessoires niet mogelijk, reinig ze dan met de hand. De behuizing reinig je met een vochtige doek. Zijn er onderdelen die in contact staan met elektriciteit, raak die dan liever niet aan.

Meer informatie over Keukenmachines

AEG keukenmachines

AEG Keukenmachines

Ben je op zoek naar een nieuwe AEG keukenmachine? Dan doe je dit voornamelijk om…

braun keukenmachine in de keuken

Braun keukenmachines

Een keukenmachine van Braun aanschaffen doe je niet zomaar. Er zijn namelijk veel verschillende Braun…