Het zal voor jou geen geheim zijn dat gezonde voeding een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl.

Het zal je dan ook niet verbazen dat het consumeren van verse sappen, boordevol vitamines en voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft hier een bijdrage aan levert.

citruspers voor het persen van citrusvruchten

Citrusvruchten, zoals sinaasappels, citroenen en grapefruits, zijn daarbij van groot belang. Maar een citruspers is dan ook direct een onmisbaar apparaat in de keuken die het leven een stuk eenvoudiger maakt toch?

Nu is het aanbod van citruspersen op de markt echt enorm, wat het kiezen van het juiste apparaat ingewikkeld kan maken. De prijs, het gebruiksgemak, onderhoud en duurzaamheid, spelen een rol bij het maken van een keuze. Gelukkig hebben wij deze koopgids samengesteld om je te helpen in de wereld van citruspersen. Handig toch?

In deze Koopgids zullen we daarom de belangrijkste aspecten behandelen die je in overweging moet nemen bij het kiezen van een citruspers. We bespreken de verschillende soorten citruspersen, hun voor- en nadelen, en bieden je een overzicht van de beste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Ons doel is om jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken en zo te kunnen genieten van heerlijke, zelfgeperste vruchtensap boordevol vitaminen.

Dus laten we snel beginnen en ontdek samen de wereld van citruspersen en hoe je de beste keuze kunt maken op basis van je wensen!

Ons oordeel – Wat is de beste Citruspers van dit moment?
De Princess Champion Juicer is door ons verkozen tot beste citruspers door een combinatie van kracht, efficiëntie en gebruiksgemak. Het apparaat heeft een professionele uitstraling en is zeer duurzaam, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik. Bovendien zorgt de krachtige 160 W motor voor een uitstekende sapopbrengst.

Overzicht Beste Citruspersen

Hieronder kun je direct bekijken welke citruspersen wij hebben geselecteerd als de beste van dit moment. Verder in deze koopgids beschrijven we precies waarom ieder product uniek is en wat de voor- en nadelen zijn. Ook hebben we een direct Koopadvies en beschrijven we waar je vooral op moet letten als je een goede citruspers wilt kopen.

Wat is een citruspers

Een citruspers is een keukenapparaat dat speciaal is ontworpen om het sap uit citrusvruchten, zoals sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits, te extraheren. Deze apparaten zijn er in verschillende soorten en maten, variërend van eenvoudige handmatige persen tot geavanceerde elektrische modellen. Het doel van een citruspers is om het verkrijgen van vers sap uit citrusvruchten eenvoudig en efficiënt te maken, zodat je kunt genieten van de smaak en voedingsstoffen van versgeperst sap in het comfort van je eigen huis.

Citruspersen zijn handig omdat ze niet alleen helpen bij het verkrijgen van sap, maar ook bij het scheiden van het vruchtvlees en de zaden van het sap. Dit geeft een helder, smaakvol sap dat vrij is van ongewenste velletjes. Of je nu een glas vers sinaasappelsap wilt voor het ontbijt of een smaakvolle citroenvinaigrette wilt bereiden voor je salade, een citruspers is een onmisbaar hulpmiddel in elke keuken.

Welke Soorten Citruspersen zijn er nu precies?

Er zijn verschillende soorten citruspersen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten:

Handmatige Citruspersen

Handmatige citruspersen zijn eenvoudige en betaalbare apparaten die geen elektriciteit nodig hebben om te kunnen werken. Ze zijn er in verschillende vormen:

Citrusknijpers

Dit zijn kleine, handzame persen die je in de hand houdt en inknijpt om sap uit een gehalveerde citrusvrucht te persen. Ze zijn ideaal voor kleine hoeveelheden sap en zijn gemakkelijk op te bergen.

Citruspers met hefboom

Dit type handmatige citruspers heeft een hefboommechanisme en is meestal gemaakt van metaal. Je plaatst een gehalveerde citrusvrucht in de pers en drukt de hefboom naar beneden om het sap eruit te persen. Deze persen zijn geschikt voor grotere hoeveelheden sap en zijn duurzamer dan citrusknijpers.

Elektrische Citruspersen

Elektrische citruspersen gebruiken elektriciteit als hulpmiddel om het sap uit citrusvruchten te extraheren. Ze zijn over het algemeen sneller en efficiënter dan handmatige persen en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen:

Elektrische Citruspers met Kegel

Deze apparaten hebben een kegelvormige pers die automatisch draait wanneer je een gehalveerde citrusvrucht erop plaatst en naar beneden drukt. Ze zijn meestal voorzien van een ingebouwde zeef om het vruchtvlees en de zaden op te vangen. Elektrische citruspersen met kegel zijn gemakkelijk in gebruik en geschikt voor zowel kleine als grote hoeveelheden sap.

Elektrische Citruspers met Hefboom

Deze geavanceerdere elektrische citruspersen hebben een hefboommechanisme dat helpt bij het uitoefenen van druk op de citrusvrucht, terwijl de kegel automatisch draait om het sap te extraheren. Ze zijn over het algemeen krachtiger en efficiënter dan elektrische citruspersen met kegel, maar kunnen ook duurder zijn.

Elk type citruspers heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en hoe vaak je van plan bent het apparaat te gebruiken.

Welke voordelen heeft de Elektrische Citruspers?

Elektrische citruspersen bieden verschillende voordelen vergeleken met handmatige persen, waaronder:

 1. Efficiëntie: Elektrische citruspersen zijn over het algemeen sneller en efficiënter in het onttrekken van sap uit citrusvruchten. Dit betekent dat je in minder tijd meer sap kunt verkrijgen, wat handig is als je regelmatig grote hoeveelheden sap nodig hebt.
 2. Gemak: Het gebruik van een elektrische citruspers vereist minder fysieke inspanning dan een handmatige pers. Je hoeft alleen maar een gehalveerde vrucht op de kegel te plaatsen en lichte druk uit te oefenen, waarna de elektrische motor het werk voor je doet. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met beperkte handkracht of mobiliteit.
 3. Consistentie: Elektrische citruspersen zorgen voor een meer consistente sapopbrengst, aangezien de draaiende kegel het sap gelijkmatig uit de vrucht perst. Dit zal een betere smaak en textuur van het sap in vergelijking met handmatige persen opleveren.
 4. Aanpasbaarheid: Sommige elektrische citruspersen hebben instelbare pulpzeven, waarmee je de hoeveelheid vruchtvlees in het sap kunt regelen. Dit geeft je de mogelijkheid om het sap aan te passen aan je persoonlijke voorkeur, of je nu van een helder sap zonder vruchtvlees houdt of juist van een sap met meer textuur.
 5. Grotere Hoeveelheden: Elektrische citruspersen zijn beter geschikt voor het persen van grotere hoeveelheden sap in één keer, zonder dat je handen moe worden. Dit is ideaal als je vaak voor meerdere mensen sap bereidt of als je grote hoeveelheden sap nodig hebt voor recepten.

Hoewel elektrische citruspersen over het algemeen duurder zijn dan handmatige persen, kunnen de extra voordelen op het gebied van efficiëntie, gemak en consistentie voor sommige gebruikers de investering waard zijn.

Waar je op moet letten bij het kopen van een Citruspers

Bij het kiezen van de perfecte citruspers zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Soort Citruspers: Beslis of je een handmatige of elektrische citruspers wilt, afhankelijk van je budget, behoeften en persoonlijke voorkeur.
 • Gebruiksgemak: Kies een citruspers die eenvoudig te gebruiken is, met een comfortabele grip en een gebruiksvriendelijk ontwerp. Dit is vooral belangrijk als je regelmatig sap wilt persen of grote hoeveelheden nodig hebt.
 • Capaciteit: Overweeg de capaciteit van de citruspers, afhankelijk van hoeveel sap je in één keer wilt kunnen persen. Sommige modellen hebben grotere sap opvangbakken, wat handig is als je vaak sap maakt voor meerdere personen.
 • Schoonmaakgemak: Kies een citruspers die gemakkelijk te reinigen is. Afneembare onderdelen en eventueel vaatwasserbestendig kunnen het schoonmaken een stuk eenvoudiger maken.
 • Duurzaamheid en Kwaliteit: Let op de materialen en constructie van de citruspers om er zeker van te zijn dat het apparaat duurzaam en betrouwbaar is. Roestvrijstalen of metalen onderdelen zijn over het algemeen duurzamer dan plastic.
 • Merk en Garantie: Kies een citruspers van een betrouwbaar merk dat bekend staat om zijn kwaliteitsproducten. Controleer ook of er een garantie wordt aangeboden, zodat je verzekerd bent van ondersteuning bij eventuele problemen met het apparaat.
 • Pulpzeef: Als je een elektrische citruspers kiest, kijk dan of het apparaat een instelbare pulpzeef heeft. Hiermee kun je de hoeveelheid vruchtvlees in het sap aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Wanneer je jouw favoriete drankje ook leuk wilt presenteren aan je gasten kijk dan ook eens naar een leuke sapkan.

Top 7 Beste Citruspersen

Nu wil je natuurlijk ook wel weten waarom we bepaalde citruspersen hebben verkozen tot de beste van dit moment toch? Welnu we hebben gekeken naar de kwaliteit, prijs, technische specificaties en ervaringen van gebruikers. Hierdoor is de volgende lijst tot stand gekomen van de beste Citruspersen. Neem gerust een kijkje naar de belangrijkste eigenschappen.

1. Princess Champion Juicer

De Princess Champion Juicer is een semiprofessionele citruspers ontworpen voor thuisgebruik, waarmee je op een professionele manier vers sinaasappelsap en andere citrusvruchten kunt persen. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Gegoten aluminium pershendel: Hiermee pers je gemakkelijk en zonder veel kracht citrusvruchten uit.
 • Universele perskegel: Geschikt voor alle soorten citrusvruchten, van grapefruits tot limoenen, zonder de kegel te hoeven wisselen.
 • Krachtige en stille motor: De 160 Watt motor zorgt voor een optimale sapopbrengst en is tegelijkertijd zeer stil, ideaal voor gebruik op elk moment van de dag.
 • Direct sap in je glas: Het sap stroomt rechtstreeks in je glas, zodat je continu kunt doorpersen zonder onderbrekingen.
 • Makkelijk schoon te maken: Alle losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig, wat het schoonmaken na gebruik eenvoudig maakt.

De Princess Champion Juicer is de perfecte keuze voor iedereen die dagelijks wil genieten van een gezond glas versgeperst sap, met het gemak van een semiprofessioneel apparaat.

Voor- en nadelen:

 • Goede prijs kwaliteit
 • Geschikt voor alle soorten citrusvruchten
 • Vaatwasbestendig
 • Stil
 • Heeft maar 1 stand

2. Tefal Juicer Direct Serve Citruspers

De Tefal Juicer Direct Serve ZP603D Citruspers is een gebruiksvriendelijke en stijlvolle citruspers met handige functies die het persen van sap nog eenvoudiger maken. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Drie gekleurde kegels: Gele kegel voor citroenen, oranje voor mandarijnen, minneola’s en sinaasappels, en roze voor grapefruits. Elke kegel is ontworpen om perfect te passen bij de grootte of variëteit van citrusvruchten.
 • Direct serve functie: Het sap valt direct in het glas, klaar om te drinken, zonder dat je extra kannen of iets anders hoeft af te wassen.
 • Automatische aan/uit-schakelaar: Detecteert wanneer het fruit onder druk staat en stopt het proces automatisch.
 • Metalen druppelstop: Voorkomt nadruppelen en houdt je aanrecht schoon.
 • Pulpfilter: Zorgt voor helder sap zonder pulp.

Daarnaast heeft de Tefal Juicer Direct Serve een vermogen van 100 W, een stofdeksel en een snoeropbergsysteem voor extra gemak. Met zijn premium design en afwerking is deze citruspers een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk en efficiënt apparaat om verse sapjes te maken.

Voor- en nadelen:

 • Mooi strak design
 • Gebruiksvriendelijk
 • Krachtig
 • Goede kwaliteit
 • Prijs ligt iets hoger

3. Philips Avance HR2752/90

De Philips Avance HR2752/90 Citruspers is een stille en krachtige citruspers waarmee je gemakkelijk en zonder lawaai verse sapjes kunt maken. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Extra stille motor: Deze citruspers maakt zeer weinig geluid, zodat je de dag in alle rust kunt beginnen.
 • Krachtige motor: De 85 W motor zorgt voor snel en moeiteloos persen van citrusvruchten.
 • Druppelstop: Voorkomt druppen en houdt je aanrecht schoon.
 • Stofdeksel: Houdt het apparaat stofvrij wanneer het niet in gebruik is.
 • Geïntegreerd opbergvak voor snoer: Maakt het opbergen netjes en eenvoudig.
 • Antislipvoetjes: Zorgen voor stabiliteit tijdens het gebruik.

De Philips Avance HR2752/90 Citruspers heeft een stijlvol zwart ontwerp en is gemaakt van duurzaam PP-materiaal. Met technische specificaties zoals een frequentie van 50/60 Hz, een voltage van 220 – 240 volt en een snoerlengte van 1,0 m. Daarom is deze citruspers een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stil en efficiënt apparaat om dagelijks van verse sapjes te genieten.

Voor- en nadelen:

 • Krachtige Citruspers
 • Stil in gebruik
 • Eenvoudig in gebruik
 • Druppelstop
 • Schakelt niet automatisch uit

4. Aigostar Thomas 30RGX Citruspers

De Aigostar Thomas 30RGX Citruspers is een compacte en gebruiksvriendelijke citruspers die je helpt om elke dag te genieten van een heerlijk vers glas jus. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Verstelbare pulpregeling: Kies zelf hoeveel pulp je in je sap wilt hebben met het handige hendeltje bij het handvat.
 • Perskegel: De hoge perskegel draait zowel links- als rechtsom, waardoor je elke citrusvrucht volledig kunt uitpersen voor een maximale sapopbrengst.
 • Eenvoudig schoon te maken: Alle onderdelen zijn ontworpen om gemakkelijk te reinigen.
 • Compact en makkelijk op te bergen: Dankzij de compacte vorm en snoeropbergruimte is de citruspers eenvoudig op te bergen na gebruik.
 • Dubbele perskegel: Voor nog meer sap.
 • Instelbare vruchtvleesselector: Pas de hoeveelheid vruchtvlees in je sap aan naar wens.
 • Capaciteit sapkan: 1 liter.
 • Vermogen: 40 watt.
 • Snoerlengte: 0,22 meter.

De Aigostar Thomas 30RGX Citruspers is geschikt voor alle soorten citrusvruchten en biedt een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C-inname te verhogen.

Voor- en nadelen:

 • Scherpe prijs
 • Goed verstelbaar
 • Beschikt voor alle citrusvruchten
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Kwetsbaar

5. Solis Citrus Juicer 8453 Citruspers

De Solis Citrus Juicer 8453 is een compacte elektrische citruspers die je helpt om snel en gemakkelijk gezonde en verfrissende jus te bereiden. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Compacte pers: Neemt weinig ruimte in beslag op je aanrecht.
 • Vaatwasserbestendige onderdelen: Eenvoudig schoon te maken na gebruik.
 • Eenvoudig in gebruik: Maakt het persen van citrusvruchten snel en moeiteloos.
 • 1 snelheidsstand: Eenvoudige bediening.
 • Maximale sapopbrengst: De unieke sapkegel zorgt voor een optimale opbrengst van puur sap.
 • Geschikt voor alle maten citrusvruchten: Krachtige en stille 160 Watt-motor en speciaal gevormde kegel.
 • Luxe uitstraling: Geschikt voor intensief (dagelijks) gebruik en mooi genoeg om op het aanrecht te laten staan.
 • Veilig: Voorzien van zuignapvoetjes voor extra stabiliteit.

De Solis Citrus Juicer 8453 biedt je een eenvoudige en snelle manier om van je dagelijkse portie verse citrusvruchtensap te genieten.

Voor- en nadelen:

 • Mooi design
 • Stil
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Stevig ontwerp
 • Zuignappen

6. MOA Citruspers CJ408

€40,79
€42,99
Op voorraad
Bol.com

De MOA Citruspers CJ408 is een handige en veelzijdige citruspers waarmee je moeiteloos verse sapjes van verschillende citrusvruchten maakt. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • 2 perskegels: Twee maten voor grote en kleine vruchten; gemakkelijk te verwisselen en schoon te maken.
 • Eenvoudig in gebruik: Steek de stekker in het stopcontact, plaats de vrucht op de kegel en druk de hendel naar beneden. Ook handmatig te gebruiken.
 • Makkelijk schoon: Alle losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig en eenvoudig te verwijderen voor schoonmaken.
 • Veilig: Stabiel dankzij anti-slip voetjes en automatische uitschakeling. BPA-vrij.
 • Vermogen: 100 watt.
 • Materiaal en kleur: RVS met zwarte kunststof accenten.

Geniet van heerlijke verse sapjes tijdens ontbijt of lunch met de MOA CJ408 Citruspers. Deze citruspers is eenvoudig in gebruik, makkelijk schoon te maken en geschikt voor zowel grote als kleine citrusvruchten.

Voor- en nadelen:

 • Prijs
 • Eenvoudig in gebruik
 • Compact formaat
 • Gebruiksvriendelijk
 • Niet alles eenvoudig schoon te maken

7. Braun MultiQuick 3 MPZ 9

De Braun MultiQuick 3 MPZ 9 is een handige citruspers die snel en eenvoudig verse sappen maakt van sinaasappels, grapefruits, citroenen en limoenen. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Verstelbare pulpregeling: Pas de hoeveelheid vruchtvlees aan naar eigen voorkeur door de saphouder op de basis te draaien.
 • Perskegel: Draait afwisselend naar links en rechts voor een maximale sapopbrengst.
 • Eenvoudige reiniging: Alle onderdelen zijn ontworpen voor makkelijke reiniging.

Met de Braun MultiQuick 3 MPZ 9 citruspers kun je de hoeveelheid pulp in je sap aanpassen, ideaal voor zowel ontbijtsapjes als avondcocktails.

Voor- en nadelen:

 • Goedkoop
 • Opbergruimte snoer
 • Links- en rechtsdraaiende perskegel
 • Goed Kwaliteit
 • Kwetsbaar

Ervaringen van klanten met de Citruspers

Lees hieronder direct wat andere klanten van de beste citruspersen vinden. Lees hun reviews ook bij de individuele producten.

Koopadvies aanschaf Citruspers

Bij het kiezen van de beste citruspers zijn er verschillende factoren om in overweging te nemen, zoals prijs, prestaties en gebruiksgemak. Na zorgvuldige overweging zijn de volgende citruspersen als beste uit de bus gekomen:

 1. Beste Algemeen: Princess Champion Juicer De Princess 201852 Champion Juicer is verkozen tot beste algemene citruspers vanwege de combinatie van kracht, efficiëntie en gebruiksgemak. Het apparaat heeft een professionele uitstraling en is zeer duurzaam, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik. Bovendien zorgt de krachtige 160 W motor voor een uitstekende sapopbrengst.
 2. Beste Prijs: Aigostar Thomas 30RGX Als je op zoek bent naar een citruspers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Aigostar Thomas 30RGX een uitstekende keuze. Dit apparaat heeft een compact ontwerp en is eenvoudig te gebruiken. Het beschikt over een verstelbare pulpregeling en een dubbele perskegel voor meer sap. Met een vermogen van 40 watt is het een voordelige optie zonder in te leveren op prestaties.
 3. Onze Tip: Tefal Juicer Direct Serve Citruspers De Tefal Juicer Direct Serve Citruspers is onze persoonlijke tip vanwege het handige Direct Serve-systeem. Dit zorgt ervoor dat het sap rechtstreeks in je glas wordt geschonken, wat tijd en moeite bespaart. Bovendien is het apparaat eenvoudig te reinigen en te gebruiken, en is het geschikt voor alle soorten citrusvruchten.

In conclusie, afhankelijk van je behoeften en budget, zijn deze drie citruspersen uitstekende opties om te overwegen. De Princess Champion Juicer is de beste allrounder, de Aigostar Thomas 30RGX biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding, en de Tefal Juicer Direct Serve Citruspers is onze tip voor extra gebruiksgemak.

Waarom je ons advies kunt vertrouwen

Bij het samenstellen van deze koopgids hebben we veel zorg besteed aan het analyseren en vergelijken van verschillende citruspersen op de markt. Ons doel is om je als consument te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Hier zijn enkele redenen waarom je op ons kunt vertrouwen:

 1. Grondig onderzoek: We hebben uren besteed aan het lezen van beoordelingen en specificaties, evenals het verzamelen van feedback van echte gebruikers om een weloverwogen beeld te krijgen van de prestaties en kwaliteit van elke citruspers.
 2. Onafhankelijke en eerlijke beoordelingen: Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek en objectieve beoordelingen. We zijn niet bevooroordeeld ten gunste van een bepaald merk of product, en onze belangrijkste focus ligt op het vinden van de beste opties voor je als consument.
 3. Duidelijke criteria: We beoordelen citruspersen op basis van belangrijke criteria zoals gebruiksgemak, reiniging, prestaties en prijs-kwaliteitverhouding, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de sterke en zwakke punten van elk product.
 4. Expertise en ervaring: Ons team bestaat uit deskundigen op het gebied van keukenapparatuur en huishoudelijke apparaten. We hebben de nodige kennis en ervaring om betrouwbaar advies te geven over de beste citruspersen voor jouw behoeften.

Door al deze factoren te combineren, zijn we ervan overtuigd dat onze koopgids je zal helpen bij het vinden van de perfecte citruspers voor je keuken.

Veelgestelde vragen over de Citruspers

Een citruspers is speciaal ontworpen om sap uit citrusvruchten te persen, zoals sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits. Een slowjuicer, daarentegen, is een veelzijdiger apparaat dat sap kan extraheren uit een breder scala aan vruchten, groenten en bladgroenten, met behulp van een langzamere, koude persing techniek die de voedingsstoffen en enzymen in het sap beter behoudt. Vruchtensap maken zonder citruspers kan dus o.a. met een slowjuicer.

De meeste citruspersen zijn geschikt voor het persen van verschillende soorten citrusvruchten, zoals sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruits. Sommige modellen hebben zelfs verwisselbare kegels in verschillende maten om beter aan te sluiten op de grootte van de vrucht die je wilt persen.

Om je citruspers schoon te maken, demonteer je eerst alle afneembare onderdelen, zoals de kegel, de zeef en de sap-container. Was deze onderdelen met warm zeepwater of plaats ze in de vaatwasser, als ze vaatwasserbestendig zijn. Veeg het basisgedeelte van de citruspers af met een vochtige doek en zorg ervoor dat je geen water in de elektrische componenten laat komen.

De hoeveelheid sap die je uit een citrusvrucht kunt halen, varieert afhankelijk van de grootte en de rijpheid van de vrucht. Gemiddeld levert een middelgrote sinaasappel ongeveer 60-80 ml sap op, terwijl een citroen ongeveer 30-45 ml sap oplevert. Door vruchten op kamertemperatuur te bewaren en ze voor het persen een beetje te rollen, kun je de sapopbrengst vaak verhogen.

Nee, je hoeft de schil van de citrusvrucht niet te verwijderen voordat je deze perst. Snijd de vrucht eenvoudigweg doormidden en plaats de gehalveerde vrucht met de snijkant naar beneden op de kegel van de citruspers. Het apparaat zal het sap uit de vrucht persen, terwijl de schil intact blijft.