Leuk dat je onze website bezoekt voor meer informatie over een broodrooster. Ik heb deze koopgids gemaakt om je beter te kunnen informeren over de aanschaf van een broodrooster.

Er zijn best wel veel verschillende broodroosters verkrijgbaar, maar ieder model heeft ook zo zijn eigen specificaties en uitstraling.

broodrooster kopen voor een heerlijk ontbijt

Wellicht heb je zelf ook al een beeld bij wat je wilt gaan kopen. Je hebt een budget in gedachten en een beeld waar je hem wilt plaatsen in de keuken. Maar hoe groot moet hij eigenlijk zijn en wat zijn nu precies de functies van een broodrooster?

Om jou te helpen met het vinden van het beste broodrooster voor het maken van dat overheerlijke krokante broodjes heb ik 8 verschillende broodroosters voor je getest.

In deze koopgids vindt je:

 • Een overzicht van de verschillende soorten broodroosters, van de eenvoudige tot de geavanceerdere modellen en hun functiesen mogelijkheden.
 • Informatie over de belangrijkste specificaties waar je op moet letten bij het kiezen van een broodrooster, zoals het vermogen, aantal sleuven, temperatuurregeling en extra functies.
 • Mijn eigen persoonlijke advies voor de beste broodroosters op de markt, rekening houdend met budget, mogelijkheden en de verschillende soorten die te koop zijn.

Mijn persoonlijke advies – Wat is het beste Broodrooster van dit moment?
Na het testen van de verschillende broodroosters, ben ik tot de conclusie gekomen dat de Kenwood kMix TCX751BK toch echt de beste broodrooster is die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Naast een uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en solide bouw (veilig) is het gewoon een mooi apparaat voor in de keuken met zijn RVS design. Maar omdat je zelf de gewenste bruiningsgraad kunt instellen is het brood altijd mooi gelijkmatig geroosterd.

Het broodrooster is eenvoudig schoon te houden. Maar hij heeft ook een aantal handige functies als de ontdooi- en opwarmfunctie en de ‘peek & view’-functie waardoor hij gebruiksvriendelijk en compleet is. Details als de extra-liftfunctie zorgt ervoor dat je zelfs kleinere sneetjes brood gemakkelijk kunt verwijderen zonder je vingers te branden.

Voor mij is dit een fantastisch product die ik nu nog steeds gebruik om een heerlijke toast te maken of die favoriete tosti met kaas.

Marion

Overzicht Beste Broodroosters

Wil je direct weten welke toasters ik allemaal heb getest? Hieronder vind je een overzicht van de producten ik geselecteerd heb op basis van de prijs, kwaliteit en de reviews van klanten.

1
Kenwood kMix TCX751BK Broodrooster - Zwart
€80,85
Op voorraad

Wat is een Broodrooster?

Een broodrooster is een elektrisch apparaat dat speciaal is ontworpen om gesneden brood heerlijk knapperige en goudbruin te roosteren. Het apparaat maakt gebruik van verwarmingselementen die warmte uitstralen om dit brood gelijkmatig te verwarmen en het brood te roosteren.

Broodroosters zijn er in verschillende soorten en maten, maar ze werken allemaal volgens een hetzelfde principe:

 1. Plaats het gesneden brood in de sleuven aan de bovenkant van het apparaat.
 2. Pas de roostertijd aan met behulp van een knop of schuifregelaar, afhankelijk van hoe knapperig of licht geroosterd brood je wilt hebben.
 3. Druk op de hendel om het brood in het apparaat te laten zakken. Het elektrische broodrooster schakelt zichzelf in en begint het roosterproces.
 4. Wanneer het brood de gewenste bruiningsgraad heeft bereikt, wordt het automatisch of met behulp van een veermechanisme omhoog geduwd, zodat je het kunt verwijderen.

Naast het roosteren van gewoon brood, kunnen sommige modellen ook worden gebruikt om bagels, croissants, en andere soorten brood te roosteren. Ze kunnen zelfs extra functies hebben, zoals het ontdooien of opwarmen, waarmee je bevroren brood kunt roosteren of eerder geroosterd brood kunt opwarmen zonder het te verbranden.

Kortom, een broodrooster is een handig en veelzijdig keukenapparaat dat je dagelijkse routine van het bereiden van ontbijt of lunch een stuk eenvoudiger maakt.

Welke soorten broodroosters zijn er?

Er zijn verschillende soorten broodroosters beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn de meest voorkomende soorten:

 • Pop-up broodroosters: Dit zijn de eenvoudigste soort van broodroosters. Ze hebben een of meer sleuven aan de bovenkant waar je het brood plaatst. Nadat het brood de gewenste bruiningsgraad heeft bereikt, wordt het automatisch omhoog geduwd, zodat je het gemakkelijk kunt verwijderen. De Pop-up keukentoestellen zijn meestal goedkoper en eenvoudiger in gebruik, maar bieden vaak minder geavanceerde functies.
 • De Broodrooster oven is veelzijdiger dan de pop-up broodroosters en functioneren eigenlijk als een kleine oven. Ze hebben een deur aan de voorkant en een rooster waarop je het brood plaatst. Broodrooster ovens kunnen niet alleen brood roosteren, maar ook andere producten opwarmen, bakken of grillen, zoals een pizza, koekjes en zelfs kleine braadstukken. Ze zijn meestal duurder en nemen meer ruimte in op het aanrecht, maar bieden veel meer functionaliteit.
 • Convectie broodrooster ovens: Deze keukenapparaten zijn vergelijkbaar met gewone broodrooster ovens, maar ze zijn uitgerust met een ventilator die de hete lucht gelijkmatig door de oven circuleert. Dit zorgt voor een snellere en gelijkmatigere bereiding van voedsel. Ze zijn ideaal voor mensen die regelmatig gebruik maken van hun oven voor het bereiden van verschillende soorten voedsel.
 • De Lange sleuf broodroosters zijn een variatie op de traditionele pop-up broodroosters, met langere sleuven die geschikt zijn voor het roosteren van langere of bredere stukken brood, zoals ambachtelijke broden, stokbroden en baguettes. Ze zijn ideaal voor mensen die vaak verschillende soorten brood roosteren en meer flexibiliteit willen.
 • Ook de Combi-broodroosters zijn multifunctionele apparaten die een broodrooster combineren met een ander keukenapparaat, zoals een eierkoker, tosti-ijzer of koffiezetapparaat. Dit type broodrooster bespaart ruimte op het aanrecht en kan handig zijn als je meerdere keukentaken tegelijkertijd wilt uitvoeren met één apparaat.

Bij het kiezen van een broodrooster is het belangrijk om te overwegen welk type het beste aansluit bij je behoeften, budget en beschikbare ruimte in je keuken.

Wat zijn de voordelen van een Broodrooster?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een broodrooster in je keuken. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Tijdsbesparing: Een broodrooster kan je brood snel en efficiënt roosteren, waardoor je tijd bespaart in vergelijking met het gebruik van een conventionele oven. Bovendien schakelt een broodrooster meestal automatisch uit wanneer het brood klaar is, zodat je jezelf kunt concentreren op andere keukentaken zonder je zorgen te maken over het verbranden van je toast.
 • Energiebesparing: Broodroosters verbruiken over het algemeen minder energie dan ovens, vooral bij het roosteren van kleine hoeveelheden brood. Dit maakt deze keukenmachines een milieuvriendelijkere en kosteneffectievere optie voor het bereiden van geroosterd brood.
 • Gelijkmatige bruining: Dankzij de speciaal ontworpen verwarmingselementen zorgt een broodrooster voor een gelijkmatige bruining van je brood, waardoor je elke keer perfect geroosterde toast krijgt. Dit kan moeilijk te bereiken zijn met een conventionele oven, waar de warmte minder gelijkmatig wordt verdeeld.
 • Compact en draagbaar: Broodroosters zijn meestal compact en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen zijn. Dit maakt ze ideaal voor kleine keukens, appartementen en zelfs voor op reis.
 • Multifunctioneel: Naast het roosteren van brood, kunnen sommige producten ook worden gebruikt om andere soorten voedsel te verwarmen of te bereiden, zoals bagels, croissants, bevroren wafels en zelfs sandwiches. Dit maakt een broodrooster een handig en veelzijdig hulpmiddel in je keuken.
 • Aanpasbaarheid: De meeste producten hebben instelbare bruiningsniveaus, zodat je jouw toast precies zo kunt roosteren zoals je dat wilt. Geavanceerdere modellen bieden ook extra functies, zoals ontdooien en opwarmen, waardoor je nog meer controle hebt over het roosterproces.

Kortom, een broodrooster is een handige en efficiënte toevoeging aan elke keuken, waarmee je tijd en energie bespaart, maar tegelijkertijd geniet van perfect geroosterd brood.

Waar moet je op letten wanneer je een Broodrooster gaat kopen?

Bij het kiezen van een broodrooster zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je het juiste apparaat vindt. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

 1. Capaciteit en sleufgrootte: Bedenk hoeveel sleuven je nodig hebt en of je een broodrooster wilt dat langere of bredere stukken brood kan roosteren. Sommige broodroosters hebben slechts één of twee sleuven, terwijl anderen er vier of meer hebben, zodat je meerdere sneetjes tegelijk kunt roosteren.
 2. Vermogen: Het vermogen van een broodrooster, uitgedrukt in watt, beïnvloedt hoe snel en efficiënt het apparaat werkt. Een broodrooster met een hoger wattage zal sneller roosteren, maar verbruikt wel meer energie. Overweeg een broodrooster met een passend vermogen en energieverbruik.
 3. Instelbare temperatuur: Zorg ervoor dat het broodrooster dat je kiest een instelbare temperatuur heeft, zodat je de gewenste bruiningsniveaus voor je toast kunt instellen. Sommige broodroosters hebben slechts een paar instellingen, terwijl anderen meer nauwkeurige en geavanceerde regelingen bieden. Pas wel op dat je brood nooit aanbrand. Dit is zeer slecht voor je gezondheid (1).
 4. Extra functies: Denk na over eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals ontdooien, opwarmen, bagel- of croissant instellingen, of zelfs een ingebouwde eierkoker. Deze functies kunnen je broodrooster veelzijdiger en handiger in gebruik maken.
 5. Veiligheid: Kies een broodrooster met veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische uitschakeling en een koel blijvende buitenkant. Dit vermindert het risico op brandwonden en andere ongevallen in de keuken.
 6. Ontwerp en materialen: Overweeg het ontwerp en de materialen van de broodrooster. Roestvrij staal en andere duurzame materialen zorgen voor een langere levensduur en zijn gemakkelijker schoon te maken. Het esthetische ontwerp is ook belangrijk, aangezien het broodrooster waarschijnlijk een prominente plaats op je aanrecht zal innemen.
 7. Prijs en garantie: Bepaal je budget en zoek een broodrooster dat een goede balans biedt tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit. Controleer ook de garantievoorwaarden en duur, zodat je weet dat je gedekt bent in geval van defecten of problemen.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je een weloverwogen beslissing nemen en een broodrooster kiezen dat perfect aansluit bij je wensen.

Een heerlijke lunch met je nieuwe broodrooster

Natuurlijk kun je heerlijke gerechten maken voor je ontbijt of lunch met een broodrooster. Heerlijke zalm op toast als lunch bijvoorbeeld, is zo gemaakt.

Toast met zalm

Top 8 Beste Broodroosters

De onderstaande broodroosters zijn stuk voor stuk toppers van dit moment. Toch verschillende ze onderling dus bekijk welk broodrooster jou het meest aanspreekt. Ik heb de belangrijkste functies als ook de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

1. Kenwood kMix TCX751BK

De Kenwood kMix TCX751BK is een veelzijdig en stijlvol broodrooster dat perfect is voor het bereiden van heerlijke ontbijtjes. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Broodjes opwarmrek: Ideaal voor het opwarmen van baguettes, broodjes en andere lekkernijen.
 • Diverse roosterinstellingen: Pas de bruiningsniveaus aan om de perfecte toast te bereiden, of je nu de voorkeur geeft aan licht of donkerder geroosterd brood.
 • Veelzijdige functies: Voorzien van Peek & View™, ontdooi-, bagel-, annuleer- en opwarmfuncties, zodat je volledige controle hebt over het roosterproces.
 • Compact ontwerp: Geschikt voor 2 sneden brood en bespaart ruimte op het keukenblad, terwijl het er geweldig uitziet.
 • Extra functies: Instelbare bruining, hoge lift voor gemakkelijke verwijdering van toast, en een annuleer functie voor extra gebruiksgemak.

Voor- en nadelen:

 • De Kenwood kMix TCX751BK biedt diverse functies, zoals Peek & View™, ontdooi-, bagel-, annuleer- en opwarmfuncties, waardoor je een breed scala aan ontbijtproducten kunt bereiden.
 • Met de instelbare bruiningsniveaus kun je de perfecte toast bereiden, of je nu de voorkeur geeft aan licht of donkerder geroosterd brood.
 • Het ruimtebesparende ontwerp is geschikt voor 2 sneden brood en past goed op elk keukenblad zonder te veel ruimte in te nemen.
 • Met een capaciteit van slechts 2 sneden brood kan de Kenwood kMix TCX751BK minder geschikt zijn voor grotere gezinnen of mensen die vaak grotere hoeveelheden toast tegelijkertijd willen bereiden.

2. KitchenAid 5KMT221EER

De KitchenAid 5KMT221EER is een veelzijdig en aantrekkelijk broodrooster met 2 sleuven, ideaal voor de moderne keuken. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Multifunctioneel: Dit broodrooster kan je brood niet alleen roosteren, maar ook warm houden, ontdooien, opnieuw opwarmen en bagels en bladerdeegsnacks afbakken.
 • Breedte sleuven: De sleuven van 3 centimeter zorgen ervoor dat zowel dunne als dikke sneetjes brood geroosterd kunnen worden naar wens.
 • Gecombineerde functies: Je kunt meerdere functies tegelijk gebruiken, zoals ontdooien en roosteren, zonder bij het apparaat te hoeven blijven staan. Dit is handig als je ’s ochtends haast hebt.

Voor- en nadelen:

 • De KitchenAid 5KMT221EER biedt diverse functies, zoals het warm houden, ontdooien, opnieuw opwarmen en perfect afbakken van bagels en bladerdeegsnacks, waardoor je een breed scala aan ontbijtproducten kunt bereiden.
 • De sleuven van 3 centimeter breedte maken het mogelijk om zowel dunne als dikke sneetjes brood te roosteren naar jouw voorkeur.
 • De gecombineerde functies, zoals ontdooien en roosteren tegelijk, zorgen ervoor dat je niet bij het apparaat hoeft te blijven staan, wat handig is als je ’s ochtends haast hebt.
 • Met een capaciteit van slechts 2 sleuven kan de KitchenAid 5KMT221EER minder geschikt zijn voor grotere gezinnen of mensen die vaak grotere hoeveelheden toast tegelijkertijd willen bereiden.

3. KitchenBrothers Retro Broodrooster

De KitchenBrothers Retro Broodrooster combineert stijl en functionaliteit in een veelzijdig apparaat voor elke keuken. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Drie standen: Normaal, Opwarmen en Ontdooien zorgen voor perfect geroosterd brood, ongeacht je voorkeur.
 • Zes hitteniveaus: Kies uit 6 verschillende warmtestanden, van lichte tot donkere toast, voor een aangepast resultaat.
 • Brede sleuven: De 2 brede sleuven zijn geschikt voor verschillende soorten brood, zoals normaal brood, bagels, wafels en gebak.
 • Stijlvol retro ontwerp: Het aantrekkelijke retro design past goed bij zowel moderne als ouderwetse keukens.
 • Eenvoudig te gebruiken: De broodrooster is uitgerust met een extra hoog liftmechanisme, automatische broodcentrering en een antiblokkeringsfunctie voor gebruiksgemak.
 • Onderhoudsvriendelijk: Een verwijderbare kruimellade en opbergvak voor de kabel zorgen voor een eenvoudige reiniging en een opgeruimd keukenblad.

Voor- en nadelen:

 • Veelzijdige functies: De KitchenBrothers Retro Broodrooster biedt drie standen (normaal, opwarmen, ontdooien) en zes hitteniveaus, waardoor je je brood naar wens kunt roosteren en verschillende soorten brood kunt bereiden.
 • Stijlvol ontwerp: Het retro ontwerp is aantrekkelijk en past goed in zowel moderne als traditionele keukens, waardoor het een stijlvolle aanvulling op je keukenapparatuur is.
 • Eenvoudig onderhoud: Dankzij de verwijderbare kruimellade en het opbergvak voor de kabel is de broodrooster eenvoudig schoon te maken en op te bergen, wat zorgt voor een netjes en opgeruimd keukenblad.
 • Met slechts twee sleuven kan de KitchenBrothers Retro Broodrooster minder geschikt zijn voor grotere gezinnen of mensen die vaak grotere hoeveelheden toast tegelijkertijd willen bereiden.

4. SMEG TSF01BLMEU

De SMEG TSF01BLMEU broodrooster in mat zwart is een stijlvolle en functionele aanvulling op elke keuken. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

 • 4 standen: Kies uit normaal, opwarmen, ontdooien en bagel om je brood perfect te roosteren, ongeacht je voorkeur.
 • 6 bruining-niveaus: Pas de bruining van je toast aan met behulp van de zes beschikbare niveaus voor de ideale knapperigheid.
 • Jaren ’50 stijl: De SMEG TSF01BLMEU broodrooster maakt deel uit van de jaren ’50 stijllijn van SMEG en past prachtig in verschillende keukenstijlen.
 • Ruimtebesparend: Het stroomsnoer kan onder de broodrooster worden gewikkeld om rommel en onnodige kabels op je aanrecht te voorkomen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Een kruimellade maakt het eenvoudig om de broodrooster schoon te houden en je keuken netjes te houden.

Met een vermogen van 950 W, twee brede sleuven en automatische pop-up, is de SMEG TSF01BLMEU broodrooster een uitstekende keuze voor zowel stijl als prestaties in de keuken.

Voor- en nadelen:

 • De SMEG TSF01BLMEU broodrooster biedt vier standen (normaal, opwarmen, ontdooien en bagel) en zes bruining-niveaus, waardoor je je brood naar wens kunt roosteren en verschillende soorten brood kunt bereiden.
 • Het jaren ’50 stijlontwerp van de SMEG broodrooster zorgt voor een stijlvolle toevoeging aan elke keuken en past goed bij zowel moderne als traditionele interieurs.
 • Dankzij de kruimellade is de broodrooster eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, wat zorgt voor een netjes en opgeruimd keukenblad.
 • Met slechts twee sleuven kan de SMEG TSF01BLMEU broodrooster minder geschikt zijn voor grotere gezinnen of mensen die vaak grotere hoeveelheden toast tegelijkertijd willen bereiden.

5. Westinghouse Retro Broodrooster

De Westinghouse Retro Broodrooster is speciaal ontworpen voor liefhebbers van grof en dik gesneden toast, met een variabele sleuf voor twee boterhammen. Geniet van een stijlvol retro ontwerp en moderne technologie.

 • Ontdooi- en verwarmfunctie: Gebruik de ontdooifunctie om bevroren boterhammen te roosteren en de warmhoud-functie om toast warm te houden na het roosteren.
 • Handig warmhoudrek: Twee verwarmingsrekjes voor het warmhouden van croissants, bagels en andere ovenbroodjes, perfect voor ontbijt, lunch of brunch.
 • Instelbare bruiningsgraad: Kies uit 5 verschillende roosterfuncties om je toast precies zo bruin te krijgen als jij of je gasten willen.
 • Retro Series: Deze stijlvolle zwarte broodrooster maakt deel uit van de Westinghouse Retro Series, die ook een waterkoker, blender, staafmixer en handmixer bevat. Verkrijgbaar in 3 kleuren: wit, rood en zwart.

Voor- en nadelen:

 • Variabele sleuf: De Westinghouse Retro Broodrooster heeft een variabele sleuf, geschikt voor zowel grof als dik gesneden toast, wat zorgt voor meer veelzijdigheid in het roosteren van brood.
 • Handige functies: De broodrooster is uitgerust met een ontdooifunctie, warmhoud-functie en een warmhoudrek, waardoor het roosteren en opwarmen van verschillende soorten brood eenvoudig en handig wordt.
 • Instelbare bruiningsgraad: Met 5 verschillende roosterfuncties kun je de perfecte bruiningsgraad voor je toast kiezen, wat zorgt voor een betere broodroosterervaring.
 • Beperkte capaciteit: De broodrooster heeft slechts ruimte voor twee boterhammen tegelijkertijd, wat mogelijk niet voldoende is voor grotere gezinnen of mensen die meerdere stukken toast tegelijk willen bereiden.

6. De’Longhi Broodrooster Icona Vintage

Geniet van een stijlvol ontbijt met de Icona Vintage CTOV 2103 broodrooster van De’Longhi, die de jaren ’50 in je keuken terugbrengt met zijn elegante retro design.

 • Vermogen: 900W, geschikt voor maximaal 2 sneetjes brood
 • Design: Hoogglans finish, verchroomde details en unieke afwerking
 • Functies: Elektronische bediening voor opwarmen, ontdooien, bagelfunctie (roosteren van 1 zijde) en stop
 • Gebruiksgemak: ‘Extra lift’ voor eenvoudig verwijderen van kleine sneetjes brood, extra brede en diepe gleuven geschikt voor alle sneden brood, en instelbare bruiningsgraad
 • Onderhoud: Verwijderbare kruimellade en antislipvoetjes voor stabiliteit

Bereid eenvoudig twee geroosterde boterhammen en geniet van volledige controle over het roosteren, terwijl je je keuken netjes houdt met de handige kruimellade.

Voor- en nadelen:

 • De Icona Vintage CTOV 2103 broodrooster heeft een aantrekkelijk retro design met hoogglans afwerking en verchroomde details, wat een elegante uitstraling aan je keuken geeft.
 • Met elektronische bediening voor opwarmen, ontdooien, bagelfunctie (roosteren van 1 zijde) en stop, biedt dit apparaat veelzijdigheid en gebruiksgemak voor het bereiden van verschillende soorten geroosterd brood.
 • De ‘Extra lift’-functie maakt het eenvoudig om kleine sneetjes brood te verwijderen, terwijl de extra brede en diepe gleuven geschikt zijn voor diverse broodsoorten. De instelbare bruiningsgraad zorgt ervoor dat je je toast precies naar wens kunt bereiden.
 • Met een vermogen van 900W en geschikt voor maximaal 2 sneetjes brood tegelijkertijd, kan de Icona Vintage CTOV 2103 broodrooster beperkt zijn voor grotere gezinnen of situaties waarin meerdere sneetjes brood tegelijkertijd geroosterd moeten worden.

7. Brabantia BBEK1031N

De Brabantia BBEK1031N is een stijlvol en veelzijdig RVS broodrooster met een aantal aantrekkelijke kenmerken:

 • Capaciteit: Met vier sleuven kun je tot vier sneetjes brood tegelijkertijd roosteren.
 • Instelbaarheid: Kies uit 7 verschillende roosterstanden om de perfecte toast te bereiden.
 • Extra brede sleuven: Geschikt voor dikker brood en bagels.
 • Veelzijdige functies: Beschikt over ontdooi-, bagel- en verwarmfuncties.
 • Kruimellade: Gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken kruimellade over de gehele lengte van de broodrooster.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Antislipvoetjes en automatische uitschakeling en lift voor eenvoudig gebruik.
 • Snel opwarmen: 1800 Watt vermogen zorgt voor snelle opwarming.

Dit luxe RVS broodrooster is een ideale aanwinst voor elke keuken en biedt een breed scala aan functies om je ontbijt of lunch naar een hoger niveau te tillen.

Voor- en nadelen:

 • Met de mogelijkheid om tot vier sneetjes brood tegelijkertijd te roosteren, bespaar je tijd en kan je eenvoudig een ontbijt of lunch bereiden voor meerdere personen.
 • De 7 verschillende roosterstanden zorgen ervoor dat je toast altijd perfect bereid is, precies zoals jij het wilt.
 • De ontdooi-, bagel- en verwarmfuncties maken dit broodrooster geschikt voor verschillende soorten brood en bereidingswijzen.
 • Door de vier sleuven en de RVS behuizing kan het broodrooster relatief groot zijn, wat mogelijk meer ruimte op je aanrecht inneemt.

8. Philips Daily HD2590/90 Broodrooster

De Philips HD2590/90 broodrooster zorgt voor een perfect geroosterd brood met zijn extra lange sleuf, 8 bruiningsinstellingen en een ingebouwde opzethouder voor broodjes. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Lange sleuf: Geschikt voor verschillende soorten en diktes brood.
 • Ontdooimodus: Rooster ook diepgevroren brood eenvoudig.
 • Toastniveaus: 8 bruiningsinstellingen voor jouw ideale geroosterde brood.
 • Lifthendel: Haal kleinere etenswaren eenvoudig uit de broodrooster.
 • Eenvoudig schoonmaken: Uitneembare kruimellade voor gemakkelijke schoonmaken van het broodrooster.
 • Maximale veiligheid: Koelblijvende behuizing, annuleerknop en automatische uitschakeling voor extra veiligheid.

Voor- en nadelen:

 • Geschikt voor verschillende soorten en diktes brood, waardoor je meer keuze hebt in wat je wilt roosteren.
 • Met 8 bruiningsinstellingen kun je de perfecte toast krijgen, aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur.
 • De koelblijvende behuizing, annuleerknop en automatische uitschakeling zorgen voor een veilige gebruikerservaring.
 • Ondanks dat de sleuf lang is, kan het broodrooster slechts één rij brood tegelijk roosteren, wat het roosteren voor meerdere personen mogelijk langzamer maakt.

Ervaringen van klanten met de broodroosters

Omat we het belangrijk vinden wat klanten ook zeggen over de producten die we hebben getest hieronder enkele actuele reviews.

Koopadvies

Bij het kiezen van de beste broodrooster zijn er enkele factoren om te overwegen, zoals capaciteit, bruiningsniveaus, extra functies en ontwerp. Zoals ik deze koopgids begin is mijn favoriet de Kenwood kMix TCX751BK maar beveel ik de KitchenAid 5KMT221EER als ook aan. Ik heb hier nog even de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje gezet.

Kenwood kMix TCX751BK Broodrooster

 • Capaciteit voor 2 sneetjes brood
 • Instelbare bruiningsgraad
 • Ontdooi, opwarm en bagelfunctie
 • Stijlvol en modern ontwerp
 • Peek & View-functie voor het controleren van de toast zonder het roosteren te onderbreken.

KitchenAid 5KMT221EER Broodrooster

 • Capaciteit voor 2 sneetjes brood
 • 7 bruiningsinstellingen voor optimale toast voorkeuren
 • Extra brede sleuven voor dikker brood en bagels
 • Stevig en stijlvol ontwerp met metalen behuizing
 • Handmatige lift voor het eenvoudig verwijderen van sneetjes brood

Waarom je mijn advies kunt vertrouwen

Ervaring en expertise

Wij hebben een team van experts met jarenlange ervaring in het onderzoeken en beoordelen van keukenapparatuur, waaronder broodroosters. We hebben de kennis en vaardigheden om betrouwbare informatie en eerlijk advies te bieden over de beste producten op de markt.

Onafhankelijk en objectief onderzoek

Bij het samenstellen van deze koopgids hebben we onafhankelijk en objectief onderzoek uitgevoerd. We zijn niet gesponsord of beïnvloed door fabrikanten of merken. Ons doel is om de best mogelijke informatie en aanbevelingen te bieden, gebaseerd op de prestaties, functies en betrouwbaarheid van de huishoudelijke hulpmiddelen.

Selectieproces

We hebben zorgvuldig een lijst samengesteld van de top 8 beste modellen op basis van de volgende criteria:

 1. Klantbeoordelingen en feedback: We hebben rekening gehouden met de meningen van klanten die de producten daadwerkelijk hebben gebruikt en hun ervaringen hebben gedeeld.
 2. Functies en prestaties: We hebben gekeken naar de belangrijkste functies, zoals capaciteit, bruiningsinstellingen, extra functies en gebruiksgemak.
 3. Ontwerp en bouwkwaliteit: We hebben de esthetiek en duurzaamheid van de producten geëvalueerd om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en goed in je keuken passen.
 4. Prijs-kwaliteitverhouding: We hebben gezocht naar broodroosters die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, zodat je de beste prestaties krijgt voor je geld.

Voortdurend up-to-date

We streven ernaar om onze koopgids regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat we altijd de nieuwste en beste keukenapparaten aanbevelen, rekening houdend met nieuwe producten en veranderende marktomstandigheden.

Dankzij onze ervaring, onafhankelijk onderzoek en zorgvuldige selectiecriteria, kun je erop vertrouwen dat onze top 8 beste producten je helpen om het perfecte broodrooster voor je behoeften te vinden.

Veelgestelde vragen

Hier zijn nog een aantal veelgestelde vragen van consumenten over broodroosters, die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste apparaat:

Het is belangrijk om je broodrooster regelmatig schoon te maken om de prestaties en levensduur te behouden. Volg deze stappen:

 • Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
 • Verwijder de kruimellade (indien aanwezig) en leeg deze.
 • Keer de broodrooster ondersteboven en schud voorzichtig om losse kruimels te verwijderen.
 • Gebruik een zachte doek of spons en milde zeep om de buitenkant schoon te maken. Droog het daarna grondig af.

De ontdooifunctie stelt je in staat om bevroren brood rechtstreeks in de broodrooster te plaatsen zonder het eerst te hoeven ontdooien. Deze functie verlengt de roostertijd automatisch om het brood eerst te ontdooien en vervolgens te roosteren tot de gewenste bruining.

Als je broodrooster het brood niet gelijkmatig roostert, kan dit te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals:

 • Verouderde of beschadigde verwarmingselementen
 • Slechte verdeling van de warmte
 • Opeenhoping van kruimels of vuil in de sleuven

Het is belangrijk om je broodrooster regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan om het apparaat te laten repareren of te vervangen.

Sommige broodroosters hebben een krachtigere veermechanisme dat de toast omhoog duwt wanneer het roosteren is voltooid. Hierdoor kan de toast soms uit het broodrooster springen. Dit kan ook gebeuren als de toast te licht is of als de broodrooster op een ongelijke ondergrond staat. Zorg ervoor dat je broodrooster op een vlakke, stabiele ondergrond staat en pas indien mogelijk de veerkracht aan.

Hoewel broodroosters voornamelijk bedoeld zijn voor het roosteren van brood, kunnen sommige modellen ook andere voedingsmiddelen verwerken, zoals bagels, croissants en bevroren wafels. Het wordt echter niet aanbevolen om vochtige of vette voedingsmiddelen, zoals tosti’s met kaas in het broodrooster te bereiden.

Bronnen

 1. Is aangebrand eten kankerverwekkend: Voedingenenkankerinfo.nl gevonden op 30-03-2023: https://www.voedingenkankerinfo.nl/aangebrande-en-verkoolde-voeding-kankerverwekkend/